55 éves nőként van-e értelme megpályázni olyan állást amit úgy hirdetnek hogy "fiatal, tettrekész társaság"?
Megpályázás alatt arra a 8 másodpercre gondolsz, ameddig a hirdetés alá betallózod az önéletrajzod, rányomsz a küldés gombra, és megvárod, míg a 15 éves számítógéped betölti az oldalt?
Tehát ezen a 8 másodpercen rágódsz annyit, hogy megpályázd-e vagy sem (amire feltehetőleg másik 50 ember is elküldte), hogy itt kiírsz kérdést meg rágódsz rajta?
Azért nem teljesen logikus a cselekmény, vagy én látom rosszul?
#2 nyilván elő tudnám magam adni, hogy miért érzem azt hogy megállnám a helyem abban a munkakörben, ami szinte biztos hogy úgy is lenne.
3# de itt a másik kérdés, fiatalnak érzem-e magam? Nyilván nem, maximum fiatalosnak.
4# bocs, de nem értelek...
6# igen, nyilván szemléletmódra céloztak, bár ebben az esetben használhatták volna inkább a "fiatalos" szót.
Mindenesetre így én szó szerint értelmezem hogy csak fiatal felel meg nekik. Persze aztán ott van a másik oldala is a dolognak, mondjuk felvesznek egy 55 évest a 25-30 évesek közé, vajon hogy fogja magát érezni?
Szerintem nincs értelme.
Pontosan azért írja bele a cég, hogy az olvasni és szöveget értelmezni tudó elsőre levegye azt, hogy ők bizony csak fiatalokat keresnek.
De ezt így nyilván nem írhatja bele, mert diszkrimináció lenne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!