Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet ezt állásinterjún...

Hogyan lehet ezt állásinterjún tálalni?

Figyelt kérdés

A főnököm egy mikromenedzser, aki minden döntésembe beleszól, mindent amit csinálok felülír így vagy úgy, nem azért, mert ettől jobb lesz, csak hogy produkálhassa magát. Sok esetben előfordult, hogy az okoskodása miatt a végeredmény csak rosszabb lett mint amit én előzetesen összeraktam, persze ezt a nagyfőnökség felé úgy adja elő, hogy ez az én hibám.

Ebből nekem most lett elegem, elkezdtem jelentkezni más állásokra, van is pár interjúm a jövő hétre... na de. Ha megkérdezik, miért akarok váltani, a fentieket természetesen öngyilkosság lenne így bemondani, na de akkor mégis hogy adjam elő, hogy mi a baj?

nov. 4. 10:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne öngyilkosság? Nem értem sohasem ezt a sok nyámnyilát aki nem meri elmondani, hogy mi volt a gond, főleg ha jogos.

Megmondod, hogy a főnököd mindenapróságba beleszól akkor is ha nem szükséges, ha nincs igaza, nem hagynak önállóan dolgozni, pedig tudnál, illetve sokszor szakrszerűtlen változtatásokat követel és később te szorulsz miatta.

Ha ez az ember nem nagy körökben mozgó ismert ember akit ismernek a többi munkahelyen és tisztelnek, szeretnek, stb, akkor semmi bajod nem lesz belőle, sőt.

nov. 4. 10:05
 2/7 anonim ***** válasza:
89%
Miert lenne ongyilkossag? Elmondod hogy vannak jo dolgok a cegbe, mint pld ez meg az de vannak rosszak is, pld ez hogy sok a micromendgment es most ugy erezted nincs értelme tovabb turni az elnyomast
nov. 4. 10:06
 3/7 anonim ***** válasza:
70%

A közvetlen felettesed nem ért a dolgokhoz, te hiába tudod, hogy mit és hogyan kellene, akkor is úgy kell csinálni ahogy ő mondja. Majd mikor jön a főnök, akkor meg a te hibád, mert neked kellene tudni, hogy mit és hogyan lehet.

Mivel a közvetlen főnöködnek ellent nem mondhatsz, a főnök meg nincs ott, ezért azt kell csinálnod amit mondanak. Ebből lett eleged, hogy nem csinálhatsz minőségi munkát és minden problémát sokadjára lehet csak megoldani, mire a főnökök a közvetlen felettesed szájába rágják a dolgokat és végre felfogják.

Mellesleg láttam már hasonlót munka során. Ott kérték a fszkalaptól, hogy adja írásba nekik, hogy mit csináljanak, mert abból baj lesz, addig nem hajlandóak dolgozni. Ha hívja a főnököt emiatt, akkor tegye, úgy is megkérdezi majd a főnök, hogy miért nem dolgoznak.

nov. 4. 10:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem kell túlbonyolítani, ha kérdezik elég annyi, hogy nem vagy elegedett a jelenlegi hellyel, részletekbe meg nem mennél bele, mert csak rosszat tudnál mondani.
nov. 6. 10:38
 5/7 anonim ***** válasza:

1. és 2. válaszoló.

Azért lenne öngyilkosság, mert így azt a látszatot kelti magáról az álláskereső, hogy nem fogadja el a vezetője döntését, állandóan szembemegy vele, ő egy akadéksodó ember.

Az ilyen nem, lesz jó munkaerő.

Azt most hagyjuk, hogy ez igaz - e.

NEM EZ A LÉNYEG!

A lényeg, hogy a kérdezőt felvegyék az új helyre.

Kérdező, ezt nem kell elmondani saját magadtól.

Ha meg rá kérdeznek, akkor hazudj.

Mondd azt nyugodtan, hogy nincs baj a vezetőddel, csak éppen többre, vagy másfajta szakmai kihívásra vágysz, mint amit Ő adni tud, és tőle nem tudsz tanulni.

A jelenlegi helyeden meg nincs lehetőséged fejlődni.

Mindegy, mit mondasz, csak NE SÁROZD A JELENLEGI munkahelyed, mindegy, hogy mekkora f@sztarisznyák is valójában.

Munkát keresel, egy másik munkahelyen.

Ha a jelenlegi helyedet szidod, azt fogják gondolni, hogy az újat is szidni fogod, ha valamint nem jönne be.

nov. 7. 03:59
 6/7 anonim ***** válasza:
A HR-esek nem gondolkoznak reálisan, tökmind1 milyen jogos indokod volt, a volt munkahelyedet/főnöködet hibáztatni big red flag. Felmondáskor a szokásos sablon szövegeket kell mondani, abba nem köthetnek bele pl. új kihívásokat keresel, úgy érezted szakmailag nem tudnál tovább fejldőni stb. Az állásinterjú egy pozitív önmarketing fűszerezve seggnyalással.
nov. 27. 14:39
 7/7 anonim ***** válasza:

"Az állásinterjú egy pozitív önmarketing fűszerezve seggnyalással."

Itt van a lényeg elrejtve. Ezt kell csinálni.

Ekkor sem biztos ugyan, hogy lesz állásod, de nagyon nagy rá az esély, hogy igen.

nov. 28. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!