Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit veszít az akinek nincs...

Mit veszít az akinek nincs bejelentett munkahelye?

Figyelt kérdés

Elgondolkodtam rajta, hogy milyen lenne ha feketén dolgoznék valami jól fizető munkát. A pár ezer forintos eü. hozzájárulást simán be lehet fizetni, a nyugdíj meg hát...

25 éves vagyok, mire én nyugdíjas leszek már biztosan 70 felett lesz a nyugdíjkorhatár, már ha egyáltalán lesz még olyan és Magyarországon amúgy is 78 év az átlag életkor szóval azt a pár évet meg csak kibírja az ember valahogy egy kis félre rakott pénzzel.

Hitelre nincs szükségem de még ha lenne is 3 havi igazolást kér a bank, aztán sose ellenőrzi.

okt. 31. 19:55
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Én ezt egyébként úgy gondoltam, hogy egyéni vállalkozóként számla nélkül dolgoznék.

Villanyszerelő vagyok egy cégnél. Egyéni vállalkozóként sokkal többet meg tudnék keresni csak kérdés, hogy ha mindent leadóznék mennyi maradna meg belőle.

nov. 1. 10:52
 12/21 anonim ***** válasza:
44%
Semmit nem veszít. Az állam egy élősködő, amit a korrupt politikusok táplálnak, a közemberek pedig nyögik a túlárazott állami "szolgáltatásokat", ugyanis ami állami, sosem lehet hatékony. A szabad piac mindig hatékonyabb. A Nav meg rohadtul nem száll rá egy adócsaló alkalmazottra. Ők a milliárdos adócsalásokkal foglalkoznak.
nov. 1. 11:11
 13/21 anonim ***** válasza:
44%

Hát, nem te vagy a legélesebb kés a fiókban.

Elindítasz egy vállalkozást, kezdjük ott, hogy kapásból van kötelező adó és járulék, akár van forgalmad, akár nincs. KATA esetén 50 ezer, de villanyszerelőként az nem jön szóba, mert céges ügyfelek nélkül felkopik az állad.

Cégek meg nem fognak neked fizetni számla nélkül.

És a NAV sem fogja elhinni, hogy hónapokon, éveken keresztül egyetlen számlát sem állítasz ki, de fenttartod a vállalkozást.

nov. 1. 11:12
 14/21 anonim ***** válasza:
47%

#7 vagy olyan ha olyan dolgozna később ahol van háttércsekk, valszeg villanyszerelőként nem lenne gond, de mondjuk bankba és egyebekbe nem menne át ezeken vagy legalább is nehezebben és sok magyarázkodással.

Ha sokszorosát keresed meg az átlagbérnek(értsd milliós szint) akkor a legnagyobb gondod az az lesz hogy nem kapsz hitelt se autóra se lakásra és milliós fizuból sem fogod tudni ezeket csak úgy kifizetni zsebből.

Sokszor beszélünk arról hogy "úgy se lesz nyugdíjam" , de te készen állsz arra hogy havonta 100 ezreket félretegyél arra az esetre amikor eléred a kort/ rosszabb esetben lerokkansz?

nov. 1. 11:32
 15/21 anonim ***** válasza:
20%

#6: Az építőiparban épphogy nem fehéredik a gazdaság. Párom faterja építkezéseken dolgozik, szinte egész életében feketén dolgozott, jó pénzeket szakítva. Az, hogy egyre kevesebb az ilyen cég, meg nem kellesz 50 felett senkinek, az jó nagy kamu. Mivel nincs fiatal meg aki kulimunkát végez, ebben a korban is simán talált munkát, 1-2 év alatt kétszer váltott. A miértre az a válasz, hogy a szabadságokkal kihasználták, inkább lelépett.

#7: Azért ez extrém példa, mármint, hogy ketten vagy a nő dolgozik feketén, főleg gyerekvállalás előtt ilyet nem tesz az ember.

nov. 1. 12:26
 16/21 anonim ***** válasza:
44%

Amit még nem számoltál : nem fognak kifizetni!

Eddig az összes, magyar vállalkozónál dolgozó ismerősöm belefutott ebbe.

Miért akarnád más családját gazdagítani, úgy, hogy te beleteszed a munkád, az egészségedet és nem kapsz cserébe semmit?!

nov. 1. 15:12
 17/21 anonim ***** válasza:
4%
Mint ügyfél soha nem engedném, hogy a házamon egy villanyszerelö feketén dolgozzon. Ha valami hiba végett leégne a házam, kié a felelöség?
nov. 2. 01:09
 18/21 anonim ***** válasza:
5%

Hasonlóan mint a középkorban, de azóta 2 fokkal jobb a helyzet. Nyugdíj nincs,tb. alap. Többi nem nagy veszteség ( szabadság, táppénz ) ha ügyes vagy, nem vagy betegeskedő szépen ki lehet gazdálkodni.

Anyagilag jóval többet fogsz keresni. Például: 400.000 helyett 760.000 nettód lesz.

Én is csináltam 3 évig, haladtam is egyről a kettőre! Utána lett rendes bejelentett állás azóta havi megélhetéshez éppen elég. Tartalékolni? nyaralás? Teljesen felejtős.

nov. 2. 22:31
 19/21 anonim ***** válasza:

"Anyagilag jóval többet fogsz keresni. Például: 400.000 helyett 760.000 nettód lesz."

Ezt nem tudom, hogyan számoltad ki, de soha nem lesz így. Egyrészt nettó 400 bruttója 601, másrészt amelyik munkáltató hajlandó feketén foglalkoztatni, az ha 600-at tudna adni fehéren, feketén fog adni 500-at max.

"Utána lett rendes bejelentett állás azóta havi megélhetéshez éppen elég. Tartalékolni? nyaralás? Teljesen felejtős."

Ez csak rajtad múlik, hogy tudsz-e bánni a pénzzel és ki tudsz-e harcolni jó fizetést magadnak.

nov. 3. 09:52
 20/21 anonim ***** válasza:
Szuperbruttóval 780, gondolom így számolta
nov. 3. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!