Párom 3. gyermekünkel terhes, most 6 hetes, otthon van szeptember végéig a kicsivel GYED-en. Bejelentett munkahelye van. Anyagilag hogyan járnánk jobban, ha most menne el táppénzre, vagy visszamenne dolgozni ''1'' napra és úgy menne el?
Szia, én ugyanebben a cipőben járok. 3. gyerekemet várom, én novemberben szülök, és 2. gyermekemmel eddig gyed-en voltam, utána gyesen leszek. A tb. szabályok megengedik, hogy családtámogatás - gyed, gyes - mellett visszamenjen anyuka dolgozni, szóval én is ezt csináltam, hogy bementem a humánpolitikára a munkahelyemen, és elmondtam, hogy mivel babát várok, szeretnék táppénzre menni. Viszont arra figyeljetek, hogy ehhez 3 dolog is kell:
1. veszélyeztetett terhesség kell hogy legyen, hogy legyen orvosi indoka a táppénznek. A párodnak a nőgyógyásszal meg kell beszélnie, hogy tetesse veszélyeztetett státuszba. Erre az orvosok nyilván orvosi indokkal hajlandók, szóval mondhatja pl., hogy sokat háj a hasa. Ez az első lépés.
2. A második lépés, hogy vissza kell mennie állományba 1 napra, aktív dolgozóként, hogy következő naptól táppénzen lehessen. Nyilván én se mentem be 1 napra dolgozni, arra az egy napra szabadságot írattam ki.
3. És végül a munkáltatónak bele kell ebbe egyeznie. Mert evidens, hogy ténylegesen nem megy vissza dolgozni a párod, ez az egész csak egy technikai dolog, hogy a gyed, vagy a gyes mellé kaphassa a táppénzt is.
Ha valami kérdésed még felmerül, írj nyugodtan privátban.
Csodálatos.
Ezek itt élősködnek, mi meg dolgozzunk, adozzunk minél többet.
Hányinger kerülget.
A kérdező privátja:
"Az üzenet:Kérdeztek b.zi?"
Szegény gyerekek, ilyen kultúrált embernek szaporodnia se kellene, de gondolom kell hozni a darabszámot, mert felvettek minden támogatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!