Miért nem hívnak fel a munkáltatók?
Ezt a 10-esnek írtam. Nem tudom egyesek milyen álomvilágban élnek, de ez a valóság.
Az én önéletrajzom is két oldalas, szépen szerkesztett, igényes, de hát senkinek nem kellek. Bezzeg facen látom az érdekel jellegű kommenteket, na őket biztos foglalkoztatják, amikor a nevüket nem tudják leírni.
Pesten is elkezdtem most nézegetni, de őszintén, megint kidobok egy csomó pénzt a lakásra,és nem biztos,hogy lesz munkám.
Ez egy jó kérdés. Elég nagy gáz van most a munkaerőpiacon.
Én mindenesetre többször kaptam ajánlatot Budapestről, ellenben a hasonszőrű pozíciókra akkora itt helyben (vidéki megyeszékhely) a túljelentkezés, hogy sokszor még az interjúig sem jutok el. Nyár óta keresek munkát, de itt helyben egyszerűen nem találok. Felköltözni momentán sajnos nincs pénzem, ingázni meg nem szeretnék.
Reménykedtem, hogy a szokásos nyári uborkaszezon után majd ősszel fellendül kissé a munkaerőpiac, azonban szomorúan tapasztalatom, hogy jelenleg majdhogynem rosszabb a helyzet, mint nyáron volt. A legtöbb helyen létszámstop van, felmondani nem mer senki, így üresedés sem keletkezik.
Kereskedelemmel és egyszerűbb irodai, adminisztratív munkákkal próbálkoznék, az sem érdekel, ha minimálbér, csak legyen végre egy tisztességes, határozatlan idejű, bejelentett munkám, de itt helyben semmi ilyenre nem hajlandóak alkalmazni, több éves tapasztalat ide vagy oda.
Itt, kapcsolatok híján, csak gyártósori operátorként vagy többdiplomás mérnökként lehet csak érvényesülni. Végignyálaztam több állásportált meg fejvadászcéget és az esetek 80%-ában ilyen pozikat hirdetnek. A maradék húszra meg rárepül többszáz álláskereső...
„Közben ugyan azok a helyek újra és újra hírdetik a munkákat de sosem hívnak fel.”
Ilyen helyesírással én se vennélek fel. Esetleg ha így írtad volna:
Közben ugyanazok a helyek újra és újra hirdetik a munkákat, de sosem hívnak fel.
Hidd el nekem pont magasról leszarják hogy hosszú í-vel vagy röviddel írok fel valamit. Azt hiszed az okos irodisták mindenhova is vesszőket tesznek? Azért mert butának akarsz titulálni hidd el hogy rohadtul nem tartom magam annak és nem is vagyok az.
Gyártósorra mennék én is. Nekem nincs bajom azzal a munkával szeretek gépekkel dolgozni de egész egyszerűen ajánlással sem kellek.
Gépbeállítónak jelentkeztem egy céghez, úgy hogy én is az voltam akkor már vagy 4-5 éve. Azonnal visszadobták a jelentkezésem, mondván az önéletrajzom alapján nem felelek meg.
Utána folyamatosan, talán a mai napig hirdetik a pozíciót...
Úgy gondolom a legtöbbször ez csak ilyen beetetés, hogy úgy tűnjön jól megy a cégnek, hisz mindig keresik a munkaerőt, folyamatosan (látszólag) bővülnek. Valójában az álláshirdetések jelentős része kamu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!