Miért alacsonyak itthon a fizetések?
Igazából ez full közgazdaságtan gondolom, a világ gazdasag mukodeset szeretnem megerteni, és miért van az hogy magyarországon 700-800 euros fizetesek vannak az átagembernek, tőlünk nyugatabbra meg inkább 2000?
Hogyan birják azt a pénzt kitermelni a munkaadók
Mondjuk én még nem éltem külföldön de szerintem sincs ott kolbászból a kerités. A lakhatás drága nagyon. Az bosszantó mondjuk hogy az élelmiszerárak körülbelül egy szinten vannak, plusz a magyar ember örüljön ha félre tud tenni 50 ezret, külföldön meg azért 300-400 ezret szerintem sokan félre pakolnak havonta. Ugy könnyebb kigyujteni egy autóra is.
A magyar fizetések többsége azért alacsony, mert a politikai így kívánja.
Igen ez is a politikával függ össze elég erősen!
A magyarpolitikai elit azt akarja, hogy dolgozzál reggeltől-estig, és örülhetsz ha kapsz annyi bért hogy megtudjál belőle élni.
-------------
Elárulom neked hogy külföldön sem jobb a helyzet.
Ha valakinek nincsen egy nyelvtudása és egy szakmája amiben van 2-5 évnyi tapasztalata, akkor ott is csak a semmit tudja hajtani.
Annyi különbség, hogy külföldön hagynak élni hagyni, míg Magyarországon már közel sem!
19, elég tájékozatlan vagy, ha az élet csak és kizárólag az akaraterőn múlik. Végtag nélküli emberek meg azért nyernek olimpiát, mert létre lett hozva külön kategória nekik.
Akkor lesz csökkent képességűeknek űrhajós képzés meg félhülyéknek vállalkozás alapítási segélyként kevesebb adó fizetése, hiszen "nekik nehéz"?
"elég tájékozatlan vagy, ha az élet csak és kizárólag az akaraterőn múlik."
Nem vagyok tájékozatlan, pontosan tudom, hogy csak azon múlik.
"Végtag nélküli emberek meg azért nyernek olimpiát, mert létre lett hozva külön kategória nekik."
Nem azért nyernek olimpiát, hanem mert elképesztő mennyiségű munkát tettek bele. Undorító, aljadék tőled a gondolat is, hogy csak azért nyernek, mert külön kategóriában vannak. A nőknek is külön kategóriája van, meg a különböző súlycsoportoknak is. Ők is csak azért nyernek, mert külön kategóriában vannak, véletlenül sem másért, ugye?
"Akkor lesz csökkent képességűeknek űrhajós képzés meg félhülyéknek vállalkozás alapítási segélyként kevesebb adó fizetése, hiszen "nekik nehéz"?"
Millió meg egy nagyon hasonló támogatast kapnak a hátrányos helyzetűek igen, pontosan így van.
Nem, nem aljadék a gondolat tőlem, hanem ezek a tények. Egy féllábú ember nem fog tudni elindulni az egészséges emberek között egy futóversenyen. Ez nem undorító vagy diszkriminatív gondolat, hanem ezek a tények. Senkinek se a hibája ez vagy senki nem csinál semmi rosszat, akinek eggyel kevesebb lába van, az az egészségesek kapcsán alkalmazott mércével nem fog tudni ugyanolyan teljesítményt elérni. Viszont ha keményen dolgozik, a sorstársai közül ki tud emelkedni és természetesen minden más ember is elismeri és megsüvegeli a teljesítményét.
Továbbra sem látom azt, hogy ha a kisegítő iskolába járó Pistike atomfizikus, űrhajós vagy érsebész akar lenni, de szellemi képességei erre nem megfelelőek, akkor miféle akaraterővel tudja ezt kompenzálni..
Nagyon sokadjár kevered ide az akarást, de ezt én sohasem mondtam. [link]
Nem akarni kell, az nulla, semmi. Tenni kell érte, rengeteget. Aki hátrányos helyzetű annak többet, aki kiváltságos helyzetű, annak kevesebbet.
"Nem, nem érhet el bárki bármit."
De.
Jól van, elismerem. Akkor hagyjuk az akarást. Nézzük a "tevést".
De az továbbra is igaz, hogy a féllábú hiába akar tenni azért, hogy versenyképes legyen az egészségesek között, a belét kidolgozhatja, fizikai korlátai vannak. Ugyanez igaz szellemileg is. Vannak szellemi határok, korlátok. Itt most nem arra gondolok, hogy (maradva a kisegítős példánál) rengeteg munkával ne lennének elérhetőek jó eredmények. Pl a gyenge képességű is le tud sok munkával érettségizni, sőt, rengeteg munkával és óriási mennyiségű tanulással talán egy diplomát is valahogy összeszedhet. De azt te sem gondolhatod, hogy mondjuk MTA-doktor is lehet belőle és egyetemi tanár..
"At the 2011 World Championships in Athletics, Pistorius was the first amputee to win a nondisabled world track medal. At the 2012 Summer Olympics, Pistorius was the first double-leg amputee participant."
Van még más bullshited is, vagy csak ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!