Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy átlag 30 éves férfinak...

Egy átlag 30 éves férfinak mennyi spórolt pénze van Magyarorszagon?

Figyelt kérdés
okt. 28. 15:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%
Semmiképpen sem számottevő összeg.
okt. 28. 15:25
 2/12 anonim válasza:
69%

27 éves lettem nemrég. Jelenleg 1.1 millió van kb a számlámon így hó végén. 1.3 millió diákhiteltartozással. Közalkalmazotti meló, mostanság kezdtem el jobban keresni (500-580 ezer havonta, ügyelettel, plusz feladatokkal). Mikor idekerültem akkor kerestem 290-et, másfél évvel ezelőtt. Eddig az albi elvitte a fizetés harmadát, negyedét. Most szolgálati lakásba költözök, az csak havi 25+rezsi lesz az eddigi 95+rezsi helyett. Szóval vegyük úgy kb, hogy most vagyok nullán, noha a diákhitelt nyilván nem törlesztem le most egy összegben. Családi támogatásom nincs, sőt, én szoktam adni a szüleimnek. Pénznyelő gépezeteim (autó, barátnő, komolyabb hobbik) nincsenek.

Tehát konklúzió: nincs semmim, de sokaknak még ennyi sincs. Illetve vannak fiatalabbak akik Mustangban és Teslában csücsülnek már 20 évesen és már túlvannak 10 csajon. Kinek mit adott az élet.

Esetleg 3 év múlva ha eszembejut visszanézek és leírom az akkori helyzetem.

okt. 28. 16:31
 3/12 anonim ***** válasza:
39%

Ez mindenkinél más.

Amikor mi 30 évesek voltunk a férjemmel (3 éve), akkor volt egy 65 milliot érő családi házunk, egy 3 milliót érő autónk meg kb. 2 millió spórolt pénzünk.

De mi pl. külföldön dolgoztunk éveket két munkahelyen, ahol rengeteget spóroltunk. Utána itthon is spórolósan éltünk mindig, mert haladni akartunk. Nálunk minden honap igy kezdődik, hogy bevétel 20%-a félre, a maradékhoz nyúlhatunk csak.

De ez a mi sztorink. Másé mwg más.

okt. 28. 16:35
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
Atlag kozelebb van a 0hoz mint milliohoz
okt. 28. 17:11
 5/12 anonim ***** válasza:
88%
Nekem 30 évesen 30 millió adósságom volt.
okt. 28. 17:17
 6/12 anonim ***** válasza:
14%
Ezt a spórolt pénz dolgot el kéne felejteni. Nem spólolt pénzt kell nézni hanem vagyont. Az számít.
okt. 28. 17:55
 7/12 anonim ***** válasza:
20%
50-100 millió
okt. 28. 18:02
 8/12 anonim ***** válasza:
26%
30millio körül kéne legyen
okt. 28. 18:23
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem sem a spórolt pénz számít, hanem a tényleges nettó vagyon.
okt. 29. 05:20
 10/12 anonim ***** válasza:
53%

30 éves leszek van kb. 7 millió állampapírban, 2 millió devizában és nagyjából 3 millió csak úgy ft-ban a fő számlámon. Ezen kívül olyan 300 ezer körül kp. otthon. Kriptóban jelenlegi értéken nagyjából 700 ezer ft van. Tartoznak nekem kb. 900 ezerrel, de szerintem ezekből semmit nem látok majd.

Hitelem, mások felé tartozásom nincs, ahogy "pénznyelő" dolgaim sincsenek: kocsi, nő, drága hobbi, komoly függőségek.

Pár éve örököltem egy kis lakást ez kb. 18 millió érhet (lehet 20), és egy telket egy felújítandó nyaralóval/pincével. Ennek az értékét nem tudom, de mivel jó helyen van szerintem simán 25 milliót megér.

Eléggé spórolós típus vagyok, nem nagyon költök semmire, csak a legszükségesebbekre. Évente 1-2 alkalommal elutazom külföldre, de ott sem a pénzszórás a lényeg nálam.

Ismerősi körben végignézve nagyjából a vagyon és a spórolt pénz is a nullához közelít ilyen korban. Egy haverom van aki házas, neki van saját lakása, de babaváróból fizették ki, szóval igazából 10 milliós adóssága van.

Egy másik srácnak van egy családi háza, ez kb 40 milliót érhet, de nagy része adósság ennek is. Aztán van akinek van egy kis telke egy kis épülettel amikor vette kb. 3-4 milliót ért, most lehet a dupláját.

Van még egy srác akinek saját lakása van (igaz még törleszti), ami amikor megvette kb. 4 millióba került, most érhet olyan 10 körül, talán kicsit többet.

Arról nem tudok hogy bárkinek is lenne komolyabb megtakarítása, befektetése, a legtöbbek hónapról hónapra élnek és ha elveszítenék a munkájukat eléggé nehéz helyzetbe kerülnének.

okt. 29. 06:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!