Hol tudnék kriminológiával elhelyezkedni Magyarországon? Joggal vagy kriminológiával mennék többre?
Figyelt kérdés
11.es diák vagyok, nehezen tudnék dönteni, de nagyon sok ismerősömtől hallom, hogy nem éri meg ebben az országban a kriminológia, külföldön egyszerűbb lenne elhelyezkedni. Ti mit gondoltok erről?
Illetve a jogi tanulmányok vagy a kriminológia érné meg jobban? Miért?
okt. 27. 14:36
11/15 anonim válasza:
#10-nek igaza van, szerintem ha nem vagy nagyon elhivatott, márpedig nem tűnsz annak, akkor hagyd a jogot, nem éri meg. Nem azért szokták tanulni mert annyira megéri anyagilag, hanem mert hivatásnak tekintik. Nyilván a protekciósok kivételek lehetnek.
12/15 A kérdező kommentje:
Elhivatott vagyok a jogi tanulmányokkal kapcsolatban is, de a kriminológia is érdekel. Külföldre pedig nem szeretnék menni, ezért is a kérdés, hogy el lehet e egyáltalán helyezkedni kriminológiával normálisan ebben az országban. Szimplán érdekel, nem csak engem, egy barátnőmet is.
okt. 30. 16:56
13/15 anonim válasza:
#12 ilyen nincs hogy egyszerre kettővel kapcsolatban elhivatott vagy. A jog nem egyenlő a kriminológiával, hiába van közük egymáshoz.
14/15 anonim válasza:
A kriminológusok bűntényeket elemeznek, statisztikákat készítenek stb
A jogászok pedig a joggal foglalkoznak valamilyen módon.
Tehát alapvetően mással foglalkozik a kettő. Neked el kéne dönteni melyiket akarod csinálni.
A jogi vonal itthon egyáltalán nincs megfizetve, és nem éri meg, mert rengeteg idő. 5+3 év a szakosodás(attól függ mit szeretnél csinálni).
Kriminológiával pedig könnyebb váltani, vagy pl kapcsolódik a szociológiához is, stb
15/15 anonim válasza:
Jelenleg Magyarországon nem foglalkoztatnak szakmában kriminológusokat, se kriminálpszichológusokat. A kriminológia mesterrel el tudsz helyezkedni adott munkakörökben, de nem mint kriminológus (pl. adóhatóságnál, gyámügynél, stb). Esetleg, ha oktatni vagy kutatni szeretnél, opcióként meg lehet próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!