Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hol tudnék kriminológiával...

Hol tudnék kriminológiával elhelyezkedni Magyarországon? Joggal vagy kriminológiával mennék többre?

Figyelt kérdés

11.es diák vagyok, nehezen tudnék dönteni, de nagyon sok ismerősömtől hallom, hogy nem éri meg ebben az országban a kriminológia, külföldön egyszerűbb lenne elhelyezkedni. Ti mit gondoltok erről?

Illetve a jogi tanulmányok vagy a kriminológia érné meg jobban? Miért?

okt. 27. 14:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
57%
#10-nek igaza van, szerintem ha nem vagy nagyon elhivatott, márpedig nem tűnsz annak, akkor hagyd a jogot, nem éri meg. Nem azért szokták tanulni mert annyira megéri anyagilag, hanem mert hivatásnak tekintik. Nyilván a protekciósok kivételek lehetnek.
okt. 30. 15:58
 12/15 A kérdező kommentje:
Elhivatott vagyok a jogi tanulmányokkal kapcsolatban is, de a kriminológia is érdekel. Külföldre pedig nem szeretnék menni, ezért is a kérdés, hogy el lehet e egyáltalán helyezkedni kriminológiával normálisan ebben az országban. Szimplán érdekel, nem csak engem, egy barátnőmet is.
okt. 30. 16:56
 13/15 anonim ***** válasza:
39%
#12 ilyen nincs hogy egyszerre kettővel kapcsolatban elhivatott vagy. A jog nem egyenlő a kriminológiával, hiába van közük egymáshoz.
okt. 30. 17:05
 14/15 anonim ***** válasza:
77%

A kriminológusok bűntényeket elemeznek, statisztikákat készítenek stb

A jogászok pedig a joggal foglalkoznak valamilyen módon.

Tehát alapvetően mással foglalkozik a kettő. Neked el kéne dönteni melyiket akarod csinálni.

A jogi vonal itthon egyáltalán nincs megfizetve, és nem éri meg, mert rengeteg idő. 5+3 év a szakosodás(attól függ mit szeretnél csinálni).

Kriminológiával pedig könnyebb váltani, vagy pl kapcsolódik a szociológiához is, stb

okt. 30. 17:10
 15/15 anonim válasza:
100%
Jelenleg Magyarországon nem foglalkoztatnak szakmában kriminológusokat, se kriminálpszichológusokat. A kriminológia mesterrel el tudsz helyezkedni adott munkakörökben, de nem mint kriminológus (pl. adóhatóságnál, gyámügynél, stb). Esetleg, ha oktatni vagy kutatni szeretnél, opcióként meg lehet próbálni.
okt. 30. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!