Mennyire éri meg kriminológiát tanulni Magyarországon?
Kriminálpszichológus képzés mint olyan, sajnos nincsen magyarországon.
Le tudod tenni először a Pszichológia Ba-t, majd a mestert, és külföldön tudsz tovább tanulni mint kriminálpszichológus, ami hozzánk közel van és magas színvonalú az oktatás, az Liverpool.
Kriminológia szak létezik, viszont az teljesen más megközelítésből tanítja a dolgokat.
Magyarországon egyébként nehéz is elhelyezkedni kriminálpszichológusként, lehetsz vele börtönpszichológus, illetve egy ici pici százaléka az embereknek elhelyezkedhet a rendőrségnél profilozóként,de erre kicsi az esély. Ez mindkettő állami szektor, egy börtönpszichológus kétlem hogy sokat keresne (bár kétségkívül nagyon izgalmas munka), a profilózókról nem nagyon találni infókat, szóval azt nemtudom.
Azta na ezt például nem is tudtam
Viszont azt sajnos gondoltam hogy nehéz vele az elhelyezkedés:(
A profilozás is érdekelne, de azt tudom h Magyarországon nem lehet tanulni. És nem is igazán lehet vele elhelyezkedni. Ugyhogy beigazolodott a félelmem.
Nagyon szépen köszönöm az infókat válaszoló!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!