Miért szídják ennyire az építészmérnöki képzést?Mindenhol szinte azt hallani, hogy nem éri meg.
Kedves Kollégák!
Remélem, hogy nem veszitek sértésnek a megszólítást egy repülőgéptervezőtől, bár lehet sejteni, hány repülőgépet is kellett terveznem a végzéstől eltelt négy évtized alatt... Mindenesetre innen hoztam magammal a fémek szeretetét.
Én is, mint annyi más "deklasszált elem", az építőiparban kerestem menedéket a dologtalanság elől. Szerény kis csarnoképítő cégem van, így napi szinten kapcsolatot tartok sokféle tervezővel. Munkájukat többé-kevésbé (inkább "többé") össze lehet rakni a matematika és a fizika nemes tudományából, kivéve az építésztervezőt, akinek bizony fantázia is szükségeltetik, így inkább művészek, mint "iparosok". Annyi bizonyos, hogy minimális rezsivel a 2-3, néha 4 millióra is "levesznek" havonta...
Mivel mégsem egy Munkácsyról, Rembrandtról, vagy a velük egy kategóriába sorolt Makoveczről van szó, úgy gondolom, hogy ez igen tisztes megélhetést biztosít. Nagy kár, hogy az általam ismert egyik tervező sem ismeri a naptárt, vagyis a határidőt. Még ennyi pénzért sem...
Fentiek alapján nem érné meg az építészmérnöki képzés??? Szerintem meg megéri. Ezt is, mint annyi mást, lehet jól is csinálni..., még anyagilag is!
Derűs napot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!