Hol tudnék kriminológiával elhelyezkedni Magyarországon? Joggal vagy kriminológiával mennék többre?
11.es diák vagyok, nehezen tudnék dönteni, de nagyon sok ismerősömtől hallom, hogy nem éri meg ebben az országban a kriminológia, külföldön egyszerűbb lenne elhelyezkedni. Ti mit gondoltok erről?
Illetve a jogi tanulmányok vagy a kriminológia érné meg jobban? Miért?
Rendészetin is gondolkoztam, viszont ahhoz a szakhoz, amit ott láttam és megtetszett, szükséges a fizikai állapotfelmérés, ami nekem nem biztos, hogy menne, de edzésekkel biztos sikerülne.
Igazságügyi igazgatási szakon is gondolkodtam, ha már kriminológiára mennék, de nem tudom, megérné-e vagy nem..
#2 ha a kriminológia érdekel, akkor arra menj. De én nem riadnék vissza a rendőritől sem, nem teljesíthetetlen.
A jog nagyon komoly szak, és az egyik legnehezebb, oda csak akkor menj ha konkrétan a jog érdekel, és nagyon motivàlt vagy. A te esetedben szerintem nem lenne jó választás
Igazságügyi igazgatás akkor éri meg, ha utána mész osztatlan jogra. Talán 1 évvel rövidebb így a képzés. De akkor menj inkább rögtön osztatlan jogászra.
A rendészeti meg sajnos elég hálátlan munka itt Magyarországon, nem is fizetik meg és veszélyes munkakör. Ha nem ezt kívánja szíved-lelked, akkor ne csináld.
#8 aki azért menne jogra mert megéri, az nem maradna bent sokáig.
Külföldön akar elhelyezkedni ráadásul, amire joggal kb 0 az esély.
Szóval nem hiszem hogy tudja mit takar ez a szak, vagy utánajárt egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!