Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hol tudnék kriminológiával...

Hol tudnék kriminológiával elhelyezkedni Magyarországon? Joggal vagy kriminológiával mennék többre?

Figyelt kérdés

11.es diák vagyok, nehezen tudnék dönteni, de nagyon sok ismerősömtől hallom, hogy nem éri meg ebben az országban a kriminológia, külföldön egyszerűbb lenne elhelyezkedni. Ti mit gondoltok erről?

Illetve a jogi tanulmányok vagy a kriminológia érné meg jobban? Miért?

okt. 27. 14:36
A kérdező szavazást indított:
A jog jobban megéri
A kriminológia jobban megéri
10 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%
Attól függ mit szeretnél csinàlni. A jogi tanulmányok más terület mint a kriminológia. Rendőri esetleg?
okt. 27. 14:53
 2/15 A kérdező kommentje:

Rendészetin is gondolkoztam, viszont ahhoz a szakhoz, amit ott láttam és megtetszett, szükséges a fizikai állapotfelmérés, ami nekem nem biztos, hogy menne, de edzésekkel biztos sikerülne.

Igazságügyi igazgatási szakon is gondolkodtam, ha már kriminológiára mennék, de nem tudom, megérné-e vagy nem..

okt. 27. 15:02
 3/15 anonim ***** válasza:
73%

#2 ha a kriminológia érdekel, akkor arra menj. De én nem riadnék vissza a rendőritől sem, nem teljesíthetetlen.

A jog nagyon komoly szak, és az egyik legnehezebb, oda csak akkor menj ha konkrétan a jog érdekel, és nagyon motivàlt vagy. A te esetedben szerintem nem lenne jó választás

okt. 27. 15:42
 4/15 anonim ***** válasza:
83%

Igazságügyi igazgatás akkor éri meg, ha utána mész osztatlan jogra. Talán 1 évvel rövidebb így a képzés. De akkor menj inkább rögtön osztatlan jogászra.

A rendészeti meg sajnos elég hálátlan munka itt Magyarországon, nem is fizetik meg és veszélyes munkakör. Ha nem ezt kívánja szíved-lelked, akkor ne csináld.

okt. 30. 11:09
 5/15 anonim ***** válasza:
12%
De minek menjen jogra, ha nem èrdekli a jog????
okt. 30. 12:50
 6/15 anonim ***** válasza:
85%
5 akkor minek írja be a kérdésbe, hogy jogra menjen e??? Az igazságügyi igazgatás is jog csak jóval szűkebb szakosodási és elhelyezkedési lehetőséggel, mint az osztatlan jogász. Nem általános orvos helyett járműmérnököt javasoltam, csak az adott tudományágból egy piacképesebb szakot.
okt. 30. 13:03
 7/15 anonim ***** válasza:
13%
De ha nem èrdekli a jog, ne arra menjen csak azèrt mert elvileg jobban megèri, ami egyàltalàn nem biztos.
okt. 30. 13:49
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
De az igazságügyi igazgatás is a jogtudományokon belüli szak 😭 és érdekli, mert különben nem írt volna ki kérdést róla, hogy megérné e arra menni (tehát szeretné)
okt. 30. 14:24
 9/15 anonim ***** válasza:
29%

#8 aki azért menne jogra mert megéri, az nem maradna bent sokáig.

Külföldön akar elhelyezkedni ráadásul, amire joggal kb 0 az esély.

Szóval nem hiszem hogy tudja mit takar ez a szak, vagy utánajárt egyáltalán.

okt. 30. 14:33
 10/15 anonim ***** válasza:
79%
Kriminológiát akar külföldön. Jogász nem is lehetne külföldön, mert tök mások a jogszabályok, mint idehaza. Újra kéne tanulnia az adott ország jogi egyetemén. Itthon sincsenek jobb lehetőségek, ha nem vagy senkinek a senkije. Esetleg elmehetsz egy önkormányzathoz havi 300-ért adminisztrálni.
okt. 30. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!