Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megvárni míg kirúgnak vagy...

Megvárni míg kirúgnak vagy mondjak fel?

Figyelt kérdés

Nem részletezném a beszélgetést, de hallottam a kollégákat arról beszélni, hogy a felettesem gondolkozik arról, hogy megszüntesse a pozíciómat, mert felesleges és egyébként sem végzem jól a munkám (ez utóbbi már a munkatársak véleménye).

Egyébként én magam is utálom ezt a munkahelyet, keresek is mást, de még nincs visszajelzés sehonnan.

Releváns összegű megtakarításom sajnos nincs, egyedül az álláskeresési járadékra számíthatnék, ami majdnem akkora összeg mint a fizetésem, tehát nagy anyagi kiesés nem lenne, de ez ugye csak 3 hónapig járna. Bár otthon élek még, de teljes mértékben eltartani azért nem tudnának.

okt. 20. 11:29
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Keresek.
okt. 20. 12:50
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

"kapcsolódik ahhoz amit jelenleg emellett tanulok, de egyelőre csak az érettségim van+angol nyelvtudás."

Aha, tehát innen fúj a szél!

Ismerős.

Én az első munkahelyemen addig voltam szinte kedvezményezett helyzetben, amíg el nem kezdtem pluszban főiskolára járni meló mellett - akkor még voltak főiskolák.

Utána a főnökeim konkurenciát láttak bennem, szinte követelték a felmondásom + meg is fenyegettek.

Ne add fel, képezd magad, nem kell ilyen tróger munkahelyen megöregedni!

okt. 20. 13:25
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Ne mondj fel, miért tennéd?

Ha a cég szünteti meg a munkaviszonyod akkor lesz egy felmondási időd (min 30 nap vagy amennyi a szerződésedben van) ami alól általában felmentenek (de kifizetik) de ha nem is mentenek fel a fele alól KÖTELES elengedni (és kifizetni).

Majd felmondasz ha találsz magadnak új helyet...

okt. 20. 15:33
 14/18 anonim ***** válasza:
68%
Megpróbálnék jobban dolgozni és úgy keresni másikat.
okt. 20. 18:52
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Ne mondj fel, várd meg míg ők teszik meg és nyilván most közben keress másik helyet. Ha biztosan felvettek az új helyre akkor felmondhatsz, de addig jó ha van bevétele az embernek.

A munkanélküli segély a fizetésed 60%-a, de maximum a minimálbér összege lehet. Ha csak kicsit keresel többet a 177 ezres minimálbérnél, akkor ne számíts arra, hogy ennyit fogsz kapni.

okt. 21. 08:28
 16/18 anonim ***** válasza:

"Még nincs meg a három év, "

Akkor nem is biztos, hogy 90 napig jár az álláskeresési járadék.

Minden 10 munkaviszonyos nap után 1 nap ellátás jár. Tehát a maximális 90 naphoz (nem 3 hónap, mert az akár 92 napot is jelenthet) legalább 900 napnyi munkaviszonyos napnak lennie kell az állástalanná válásodat közvetlenül megelőzően.

okt. 27. 04:18
 17/18 A kérdező kommentje:
90 napig járna, mivel előtte is dolgoztam, csak máshol.
okt. 27. 13:19
 18/18 A kérdező kommentje:
De nem mondtam fel és egyelőre nem is küldtek el, keresgélek más hely után.
okt. 27. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!