Magyarországon mit/miket vesznek figyelembe, mikor megállapítják, hogy mennyi fizetést adjanak az adott munkáért?
Vidéken lakok, közel sem a lehetőségek földje, finoman szólva. Néztem pár azonnal betölthető állást: Telefonos boltba eladó. Heti 6 napos munkavégzés, napi 10 órában (10:00-20:00), mindezt bruttó 330 ezerért. Annak olyan 220 ezer a nettója. Tehát 6 napon keresztül se délelőttöm, se délutánom, egész nap meló, mindezt 220-ért. Aham, hogyne... Nem is értem 220 ezer forinttal, mit szeretnének...?
A másik: Állandó éjszakás raktáros. Targoncás jogsi előny. Bruttó 400 ezerért, és ebben már az éjszakás pótlék is benne van. Ennek meg olyan 270 körül van a nettója. Tehát még 3-massal sem kezdődik, de éjszakázz állandósba. Nagyon karcsú.
Szóval nem értem, mi alapján állapítják meg a fizetéseket?🤷♀️
Az a baj, hogy a munkáltató, ha normálisan bejelenti a dolgozót a 330 ezres bruttó bérre valójában 372 ezres költsége van. A 400 ezernél 452 ezer ez a költség, ha tegyük fel a hivatalos átlagbért (br. 650) akarja adni akkor ez már havi szinten 734 ezer ft-os kiadás!
Most gondolj bele egy vidéki mobil üzletnek kitermelni ennyi pénzt és ez csak a munkaerő költség, a többi dolog még nincs is itt.
"Szóval nem értem, mi alapján állapítják meg a fizetéseket?🤷♀️"
Az alapján, hogy mennyit tud kitermelni az adott cég, és mennyire van sok jelentkező, mennyire tudja megtartani az adott fizetéssel legalább valameddig a dolgozót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!