Magyarországon mit/miket vesznek figyelembe, mikor megállapítják, hogy mennyi fizetést adjanak az adott munkáért?
Vidéken lakok, közel sem a lehetőségek földje, finoman szólva. Néztem pár azonnal betölthető állást: Telefonos boltba eladó. Heti 6 napos munkavégzés, napi 10 órában (10:00-20:00), mindezt bruttó 330 ezerért. Annak olyan 220 ezer a nettója. Tehát 6 napon keresztül se délelőttöm, se délutánom, egész nap meló, mindezt 220-ért. Aham, hogyne... Nem is értem 220 ezer forinttal, mit szeretnének...?
A másik: Állandó éjszakás raktáros. Targoncás jogsi előny. Bruttó 400 ezerért, és ebben már az éjszakás pótlék is benne van. Ennek meg olyan 270 körül van a nettója. Tehát még 3-massal sem kezdődik, de éjszakázz állandósba. Nagyon karcsú.
Szóval nem értem, mi alapján állapítják meg a fizetéseket?🤷♀️
Azt hogy hany ember jelentkezik a betoltendo poziciora es abbol hany lehet relevans. Amig netto 200 ert sorbaallnak addig semmi ertelme annak hogy a munkaltato 300at fizessen.
Ez itban egy senior pozira ugy nez ki sokszor hogy lemegy 4-5-10 interju es egy normalis ember nincs a jelentkezok kozt. Aztan ha jon egy normalis akkor annyit fizetnenek neki amennyit csak ker csak hogy maradjon
Igen, nagyon úgy tűnik nekem is.
Nagyon egyszerű, a munkáltató a nyeresége maximalizálását keresi, tehát a költségek minumumon tartása az egyik célja. Ezért a munkaerőért annyit fizet, amennyit feltétlenül muszáj. Amíg van ennyiért ember, addig ez a bérszint van, ha nincs, akkor vagy emelni kényszerül vagy más módszerekkel biztosítani a profitját, esetleg bezárni.
Egyébként heti 6x10 óra munka szerintem így nem áll, az 60 órás munkahét lenne. Szerintem ott is valamiféle forgás van, és heti 4x10 órát kell dolgozni változó napokon, vagy egyéb beosztás szerint.
"1~ Te kevered, a nettót kapjuk kézbe, az számít mindenkinek."
Mondjuk a munkáltatónak egyáltalán nem az számít, dehát aki sosem volt még cég vezetésében, az erről mit sem tudhat. A munkáltató ráadásul előre meg sem tudja mondani, hogy neked mennyi lesz a nettód. Ugyanis pl felvételkor nincs tisztában azzal, hogy te majd fogsz-e bármilyen adókedvezményt kapni. Azzal neked kellene tisztában lenni. Persz "ez itten kérem Magyarország", és a legtöbb munkáltatónak ezekről kb fogalma sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!