Akik jól keresnek, hogy fogják vissza magukat, hogy ne szórják a pénzt?
Számomra nem a költkezés, ",luxus", ismert logós termékek jelentenek értéket, hanem a pénzügyi szabaság, biztonság, bővülés. Hogy lehessen lakásom 30 előtt, hogy ne kelljen a nyugdíjamon aggódni, hogy ha beteg vagyok, mehessek magánba, ha kiégek akkor pedig kivehessek pár hónap szabit megélhetési gondok nélkül. Jól keresek épp, de ahhoz, hogy legyen lakásom és megfelelő befektetéseim, oda kell figyelni minden forintra, arról nem beszélve, hogy nem akarom támogatni a bolygópusztító túlfogyasztást vagy telerakni felesleges kacatokkal az eletteremet. Látom azt, hogy a luxus dolgok jó része is atveres, sokszoros költségért ugyanazt tudja mint a tobbi marka.
Amire szívesen költök,: élmények, minőség, utazás, közös idő, egészség, önfejlesztés.
#22 Én is kb ugyanígy vagyok (vagyis sokszor csak lennék), de az asszony sajnos nem ilyen. Ő pl. ráfüggött a ruhák, táskák, stb felhalmozására, az teszi boldoggá, hogy mindig újabb és újabb cuccokat vesz.
Én falba verem a fejem, hogy egy szimpla kézitáska 40 ezer forint, csak azért, mert rajta van egy hülye logó. Ruhából is már nem fér a gardrobban, mégis havonta 25-30 ezer elmegy új ruhákra.
Sajnos kicsit én is elindultam ebben az irányban, pl régen volt egy félcipőm, egy bakancsom, egy szandálom meg egy alkalmi cipőm, és egyik se kertült 5 jegyű összegbe, most meg van összesen 7 pár lábbelim és volt, amelyik 30 ezerbe került.
Egyébként szeretek kirándulni, új dolgokat tanulni, aktív programokat szervezni, csak asszonykám sajnos nem mindenben partner.
Nem nehéz, egyetlen szokás kell rögzüljön: semmi szükségtelenre nem kell kidobálni a pénzt. És ez a nagyon alacsony árú dolgokra is vonatkozik, mert lom ingyen se kell. Tehát leginkább funkcionális dolgokra, szükségesekre és ténylegesen praktikusokra érdemes költeni, mértékkel. Általában ami nem szükség, az nem sürgős, ráér pl jóárasításkor hazatalálni.
Ilyenek mint nyaralás, hát, nem tudom. Mindenesetre nem beszéltem be magamnak, hogy szükségem van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!