Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szeptember 23-tól regisztrált...

Szeptember 23-tól regisztrált álláskereső voltam szeptember 30-ig, ezután október 1-el már az új munkahelyemen kezdtem?

Figyelt kérdés
Ebben a hónapban csak bruttó 65 ezer forintot kapok(pedig tudtom szerint a 3 havi megítélt összeg 80%-át kellene most megkapjam), viszont kaptam egy kérvényt, amit a jelenlegi munkáltatómmal kell kitöltetnem, de azt mondták a munkaügyiben hogy november 27. és december 26. közt vigyem vissza, de hallottak alapján ez irreálisnak tünik. Mi ilyenkor a teendő?

okt. 15. 06:41
 1/9 anonim ***** válasza:

“de hallottak alapján ez irreálisnak tünik”

Ez mit jelent?

A maradék 80%-át akkor kapod meg, ha leadtad azt a papírt, a munkáltatód által kitöltve.

Ezt pedig azután lehet leadni, hogy eredetileg lejárt volna az ellátás (vagyis valszeg november 25-ig kaptad volna).

Le szoktuk ezt írni néha itt is, csak mindig le leszünk pontozva, de ettől még ez a menete.

okt. 15. 06:58
 2/9 A kérdező kommentje:
Mindenki akit ismerek azonnal leadta a munkaszerződesét, amint új munkahelyre lépett, és nekik ki is utalták 8 napon belül az összegnek a 80%-át. Nekik nem kellett kérvényezni ezt.
okt. 15. 09:14
 3/9 anonim ***** válasza:
Én is csak azt tudom mondani mint az 1. Megírtam a munkaügyi hivatalnak hogy elhelyezkedtem, és ők visszaküldték ezt az üres nyomtatványt amit az eredeti ellátás lejártakor kellett volna kitöltetni a céggel. Én mondjuk ennél hamarabb fel is mondtam. Mivel nem kaptam meg ezt a fennmaradó részt, így újra kaphattam a 100%-kos álláskeresésit. Szerintem ez benne a logika.
okt. 15. 11:58
 4/9 A kérdező kommentje:

#1 válaszadó!

Pár hónapja néhány ismerősöm is munkanélkülin volt, és amint lett munkahelyük, 8 napon belül ki lett nekik utalva a teljes megitélt összeg. Sőt, egyikük csak egy napig volt regisztrált álláskereső.

okt. 15. 23:19
 5/9 anonim ***** válasza:

Megnéztem most a jogszabály szövegét, abban egyértelmű, hogy csak kérelemre fizetik ki. Hogy mikor lehet kérni, az nekem ebből nem derült ki.

Ugyanahhoz a hivatalhoz tartozol, mint az ismerőseid?

okt. 15. 23:40
 6/9 A kérdező kommentje:
#5 Igen ugyanahhoz tartozom, és a postán küldött határozatban is azt írják, hogy ha a folyósítási idő lejártát megelőzően nem a lakóhely szerinti helyen kötöttem új munkaviszonyt, úgy kötelesek kifizetni a legkorábbi számfejtés alkalmával.
okt. 16. 03:19
 7/9 A kérdező kommentje:
Szóval nem értem hogy miért csak november vège utánra mondták hogy menjek be, hisz a munkanélkülinek pont az a lényege, hogy amíg nincs munkahelyem(vagy új munkahelyen kezdtem de még fizetést nem kaptam), addig az ember el tudjon lenni valamiből…
okt. 16. 03:21
 8/9 anonim ***** válasza:

“azt írják, hogy ha a folyósítási idő lejártát megelőzően nem a lakóhely szerinti helyen kötöttem új munkaviszonyt, úgy kötelesek kifizetni a legkorábbi számfejtés alkalmával.“

Így van, amint leadtad a kérelmet, amit az új munkáltatónak kell kitölteni. Igen, az álláskeresésinek az a lényege, hogy legyen pénzed, amíg munkanélküli vagy, de neked már van állásod. Nekem is így fizettek, ahogy az 1-es válaszomban leírtam.

okt. 16. 06:25
 9/9 A kérdező kommentje:

Pont ez az, sok ismerősömnél nem kellett megvárniuk a folyósítási idő lejártát. Megkapták a papírt, másnap kitöltették a munkáltatójukkal, leadták a papírt a munkaügyiben és a következő számfejtéssel meg is kapták a fennmaradó összeget.

Azzal a bruttó összeggel meg nem sokat érek

okt. 17. 00:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!