Szeptember 23-tól regisztrált álláskereső voltam szeptember 30-ig, ezután október 1-el már az új munkahelyemen kezdtem?
“de hallottak alapján ez irreálisnak tünik”
Ez mit jelent?
A maradék 80%-át akkor kapod meg, ha leadtad azt a papírt, a munkáltatód által kitöltve.
Ezt pedig azután lehet leadni, hogy eredetileg lejárt volna az ellátás (vagyis valszeg november 25-ig kaptad volna).
Le szoktuk ezt írni néha itt is, csak mindig le leszünk pontozva, de ettől még ez a menete.
#1 válaszadó!
Pár hónapja néhány ismerősöm is munkanélkülin volt, és amint lett munkahelyük, 8 napon belül ki lett nekik utalva a teljes megitélt összeg. Sőt, egyikük csak egy napig volt regisztrált álláskereső.
Megnéztem most a jogszabály szövegét, abban egyértelmű, hogy csak kérelemre fizetik ki. Hogy mikor lehet kérni, az nekem ebből nem derült ki.
Ugyanahhoz a hivatalhoz tartozol, mint az ismerőseid?
“azt írják, hogy ha a folyósítási idő lejártát megelőzően nem a lakóhely szerinti helyen kötöttem új munkaviszonyt, úgy kötelesek kifizetni a legkorábbi számfejtés alkalmával.“
Így van, amint leadtad a kérelmet, amit az új munkáltatónak kell kitölteni. Igen, az álláskeresésinek az a lényege, hogy legyen pénzed, amíg munkanélküli vagy, de neked már van állásod. Nekem is így fizettek, ahogy az 1-es válaszomban leírtam.
Pont ez az, sok ismerősömnél nem kellett megvárniuk a folyósítási idő lejártát. Megkapták a papírt, másnap kitöltették a munkáltatójukkal, leadták a papírt a munkaügyiben és a következő számfejtéssel meg is kapták a fennmaradó összeget.
Azzal a bruttó összeggel meg nem sokat érek
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!