Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Épületgépész technikus a...

Épületgépész technikus a végzettségem, ehhez kell még valami, ha klímát szeretnék szerelni?

Figyelt kérdés
Persze vállalkozás formájában, nem otthon sajátot :)
okt. 12. 23:05
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Tehát ahhoz, hogy folyamatosan klímázhassak, kell a klímaszerelői tanfolyam + f gáz vizsga, vagy csak az utóbbi? Ha mindkettő kell, akkor nem értem, hogy mi értelme van annak, hogy évente 3-4 munkát vállalhatok el, ilyen erővel fölösleges volt beletenni a tantárgyba, vagy van bármi más haszna, hogy pl. beállhatok klímaszerelőnek ezzel a papírral? Mármint hogy akiknek nincs végzettsége, az épületgépészeket pedig igen. Egyébként mi haszna van ennek a papírnak, mit tudnék vele kezdeni, mit javasolsz?
dec. 24. 11:23
 12/13 anonim ***** válasza:

Épületgépész technikus sokmindent csinálhat.

Szerelhet vízvezetéket, gazvezeteket, klímát, hőszivattyút, epithet legtechnikai rendszert, stb.

Tervezhet 4 lakásos (lehet, hogy 6?) társasház méretig víz, gáz, csatorna hálózatot, VRV rendszert, központi fűtést, gazhalozatot, stb...

Szóval elég széles a jogositasok köre...

dec. 24. 12:18
 13/13 A kérdező kommentje:

12.: Úgy értettem, hogy mit érdemes kezdeni vele, nem azt, hogy mit lehet :)

Szép és jó, amiket leírtál, én is hallottam ezeket a meséket, csak valahogy egyik épületgépész ismerősöm sem csinálja ezeket... Az a gond, hogy amiket leírtál, ahhoz kell 5 év tapasztalat, meg ilyen-olyan kiegészítő jogosítások, mint ahogy te is írtad. Lehet csinálni vele mindent, de mégsem.

dec. 24. 13:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!