Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Épületgépész technikus a...

Épületgépész technikus a végzettségem, ehhez kell még valami, ha klímát szeretnék szerelni?

Figyelt kérdés
Persze vállalkozás formájában, nem otthon sajátot :)
okt. 12. 23:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Klíma, vagy hőszivattyú szerelői papír kell majd. És egy f-gáz vizsga sem árt.

okt. 13. 06:12
 2/13 A kérdező kommentje:
Akkor milyen jogosultságaim vannak? Úgy tudtam, hogy ezzel szerelhetek klímát, gázt, fűtést, stb. Az nem lehetséges, hogy te tudod rosszul?
okt. 13. 10:02
 3/13 anonim ***** válasza:
Kis klímákat szerelhet az épületgépész technikus is, hiszen tanuljátok, ami kell még hozzá az az F-Gáz vizsga, épületgépészként csak a kicsit csinálhatod meg 50 tonna éves co kibocsátásig szerelhetsz klimát, én se tudom pontosan már hogy van rég tanultam. De az biztos hogy szerelhetsz klímát.
dec. 23. 13:03
 4/13 A kérdező kommentje:

3.: Nem szerelhetek kisebb klímát sem. Pár éve jött be az a baromság, hogy nem csinálhatod. Néhány évvel ezelőtt szerelhettél 3,5 Kw-ig, most már nem.

Tudom, mert több céget is felhívtam, akik kínálnak képzést.

dec. 23. 13:16
 5/13 anonim ***** válasza:
Ilyenről még nem hallottam. Egyébként ez a hivatalos webhely: [link] itt le van írva a klimatizálás is. Tudsz linkelni valami információt erről amit írsz?
dec. 23. 17:28
 6/13 anonim ***** válasza:
Ez a másik oldal ahol fel van sorolva ehhez a tevékenységhez az Épületgépész technikus: [link]
dec. 23. 17:35
 7/13 A kérdező kommentje:
5.: Sajnos nem tudok forrást linkelni, a képzést indítókkal vettem fel a kapcsolatot, és ők mondták, hogy 2021-től az épületgépész nem szerelhet klímát, meg azt hiszem olvastam is ezt valahol. Eléggé nagy szívás, mert fél milliót lehúznak egy olyan tanfolyamon, aminek az égvilágon semmi értelme nincs. Ha azt elvégzed, attól nem fogsz tudni klímát szerelni + még járkálgass is be, ami pénz, idő.
dec. 23. 18:09
 8/13 anonim ***** válasza:

Válasszuk szét a dolgokat!

Az épületgépész szerelhet klímát, bár csak korlatozasokkal.

H1-es f-gáz vizsgát nem is tehetsz, csak alacsonyabbat.

Előtöltött készüléket attól még szerelhetsz, talán 10db/év körül.

A töltet mennyiségnek lesz éves korlátja.

Viszont H1 nélkül, amihez kell a hőszivattyús papír, nem tudsz hűtőközeget kezelni. Nem vehetsz, nem adhatsz el, nem regeneraltathatsz.

A hűtős szakma sokkal több, mint amit épületgépész suliban tanítanak róla. Nem véletlen, hogy külön végzettséghez kötik.

Bár, lehet jövőre könnyítés, ami neked lehet jó, de a szakmának nagyon sokat fog ártani...

dec. 23. 19:57
 9/13 A kérdező kommentje:
8.: Én csak azt szerettem volna, hogy klímázok, 3,5 Kw alatti klímákat beszerelni vállalkozóként. Tehát ezt csinálhatom, csak egy F-gáz vizsga kell mindössze, és a tanfolyamszervezők átvertek?
dec. 23. 20:34
 10/13 anonim ***** válasza:

Csinalhatod, ha megelégszel évente 3-4 munkával.

Írtam, hogy mennyiségi korlát van hűtőközeg vásárlásra.

Úgy képzeld el, hogy hozzamyulhatsz ehhez is, de ha csak ezzel akarsz foglalkozni, akkor specializálódnod kell.

dec. 24. 07:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!