Autóznál napi 2x60 km-t havi nettó 2300 euróért?
Van egy osztrák cég ami elvileg jó (több helyről is hallottam már) viszont 60 km-re van. Ha betartod a sebességkorlátozást akkor egy óra.
Elvileg jól fizet, ha nem vagy teljesen kezdő (nem vagyok, 7 éve vagyok a szakmában) akkor 2300-2400 eurót tudsz kezdésnek keresni. (Nettó)
Közelebb nincsen normális cég. Itt állítólag rendszeresen vannak képzések is. Ne felejtsük el a 13. és 14. havi fizetést sem.
Sajnos kiköltözni nem tudok, nincsen rá pénz.
De lehet egyébként hogy csak rövidebb távon - fél vagy akár egy évig kellene kibírni, akkorra lehetőleg összegyűlne a költözésre meg albérletre pénz (gondolom ott is kell kauciót fizetni)
Te bevállalnád? Én hajlok rá hogy igen főleg ha lenne esélyem oda költözni.
Nyilván nekem kell tudni de érdekel más véleménye is.
A jelenlegi pozíciómban, ha váltanék
Céges kocsi, korlátlan használattal, üzemanyagkártyával, laptop, telefon szintén korlátlanul, akkor úgy a juttatási csomag nagyjából oké lenne.
Nyilván ehhez jön a többi feltétel, a munkakörülményekkel, előrelépési lehetőségekkel stb stb.
Azért én lezárnám a témát annyival, hogy magyarországon egy minimális életszínvonalon - ha az albérlet árat nem számoljuk - kell legalább 200-250 ezer. Kaja, rezsi, internet, telefon, háztartás, szórakozás (erre nem kell sokat költeni, de néha azért "ki kell engedni a gőzt), sport (jó ha van és nem kell drága sport. Úszás, futás, kerékpározás vagy akar szellemi sport mint a sakk, valami kell az ember életében). Kell váratlan kiadásra félre tenni például ha tönkre megy a mosógép, ne kelljen újat venni.
Ez így is minimum 250.
Ha van háziállatod, az is plusz költség (nekem van 2 macska. Kaja, alom, rendszeres orvos - ha nem beteg akkor is 3 havonta egyszer mivel felelős állatartó vagyok)
Na és akkor ott van az albérlet én 140+ rezsit fizetek, úgy 160-170 egy hónapban.
Én is sportolok, eszek, fix kiadásként teszek félre havi 30-at egy másik számlára. Fizetek biztosítást, egészségpénztárat. Hát egy 470-500 havi kiadás összejön.
Tudok félre tenni még ezeken kívül is bár már nem sokat és abból egyhamar nem lesz sajat ingatlanom.
Nyilván lehetne ennél is többet, sporton, szórakozáson, biztosításon, egészségpénztáron lehetne spórolni de nincsen értelme mert akkor nem élsz semmit. Csak dolgozol, hazamész, alszol eszel, dolgozol.
Élet ez? Nem.
Ha Ausztriában dolgoznék, +300-400 bevételem lenne és az már nem mindegy! Azt hosszabtávú lakásmegtakarításra félre lehetne tenni.
Nyilván ha itthon keresnék 800 ezret - 1 milliót, nem biztos hogy kimennék bár akkor is eszembe jutna a jobb életkörülmények miatt. (Jobb egészségügy, jobb közlekesés, jobb oktatás, stb)
Nem lehetetlen itthon sem saját ingatlanhoz jutni. Vannak infláció követő hosszútávú megtakarítási formák (signal például) így egy 8-10 év alatt nem lehetetlen legalább az önerőre összegyűjteni.
A gond ezzel az, hogy ha lakáshitelről van szó mondjuk 20 éves futamidővel számolva akkor majdnem 2X!!! annyit fizetsz vissza mint amennyit felvettél!
Aki nem hiszi nézzen meg pár kalkulátort!
Hát én abból nem kérek. Nem fogok majdnem 2X annyit vissza fizetni.
Nyilván a banknak kell a pénz hiszen hitelekből él ez érthető, de hogy 2X annyit kell visszafizetni, pofátlanságnak tartom és nem is kérek belőle.
Elhiszem, hogy vannak akik itthon is keresnek 2300 vagy akár 2500 eurót vagy forintosítva 1 milliót vagy többet. Nincsen ezzel gond de ez nagyon keveseknek adatik meg.
Lakáskrízis van magyarországon (egész európában és amerikában is egyébként) nagyon nehezen tudsz saját lakáshoz jutni.
Ha élni is akarsz és nem akarsz életed végéig albérletben lakni, akkor bizony valahogy ki kell törni ebből a helyzetből.
Köszönöm mindenkinek a választ!
Szerintem ezt szimplán gazdasági oldalról közelítsd meg. Az általad leírt fizetés bruttó 1,2-1,5M HUF lenne átszámítva magyar munkavállalótól. Ezért viszont napi 10 órát fogsz dolgozni és heti 600 km -t vezetni, ez évente kb 27 ezer km. Azt is számold bele, hogy így kb 3-4 évente kelleni fog egy új autó és a karbantartás sem lesz olcsó.
Úgy saccolom, hogy még így is megéri, ha neked nem nagyon hiányzik a napi plusz két óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!