Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akik havonta 500k alatt...

Akik havonta 500k alatt keresnek, hogy bírjátok ki?

Figyelt kérdés
Én kivagyok azon, hogy ilyen bérek vannak.

okt. 11. 01:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
68%

Azért az 500 alatti elég tág kategória.. közmunkabér->minimálbér->2-300e, hogy azért mégse minimálbér stb.. ezek az emberek rögtön jól éreznék magukat a bőrükben, ha közel 500-at keresnének.

A mi négy tagú családunk megél az én 400 körüli fizetésemből, a feleségem bére, ami kb ugyanennyi meg megy befektetésekre.

A trükk az, hogy nem kell hülyeségekre költeni.

okt. 11. 10:57
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

A teljes állasban dolgozó emberek több mint 80%-a nettó 500 ezer alatt keres. Azért nem mindegy hogy egy 400 ezres fizetésről vagy a kb 170 ezres minimálbérről beszélünk.

Előbbiből simán el lehet élni persze oda kell figyelni a kiadásokra időnkent takarékoskodni nem szórni a pénzt és akkor jut azért szórakozasra nyaralásra is.

A 170 ezres minimálbér kb éhenhaláshoz eleg pláne Budapesten.

okt. 11. 11:32
 13/21 anonim ***** válasza:
81%
Sőt: én 260 alatt és teljesen jól vagyok - ketteshez és hármashoz nagyjából hasonlón. Budapesten. Persze hozzáteszem, hogy jó körülményekkel. Ha lenne hirtelenül több pénzem, elsőre talán beinvesztálnék erre-arra... De utána ugyanúgy ugyanennyit költenék és a spórolásom emelkedne meg. Bőven 200 alatt költök. A kötelező kiadásom jelenleg már csak 100-E kereken, mert még kevesebb lett a rezsi és újonnan új feladat miatt kapok bérletet. Egyszerűen mákom van. De pont ezért nem lehet Magyarországon általánosítani a bérekből az embereket.
okt. 11. 11:40
 14/21 anonim ***** válasza:
52%

13+

Pont új ágyat szeretnék 150-E körül és télen meglehet. :-)

okt. 11. 11:44
 15/21 IgaziÚriember ***** válasza:
0%

"Én kivagyok azon, hogy ilyen bérek vannak."

Nem a bérek rosszak, hanem te vagy egy alacsony egzisztenciájú munkás akinek a munkája annyit sem ér, hogy nettó 500k felett fizessenek érte. Lehet változtatni ezen például piacképes szakma kitanulásával, de feltételezem neked is egyszerűbb panaszkodni, mint pár lépést tenni a saját jóléted érdekében.

okt. 11. 11:57
 16/21 anonim ***** válasza:
41%
13 azért azt ne számítsuk már, ha a szüleiddel élsz.
okt. 11. 12:14
 17/21 A kérdező kommentje:

15-ös, honnan veszed, hogy alkalmazott vagyok? Magamról semmit nem írtam. Azt írtam, hogy kivagyok a béreken.. Engem felháborít, hogy milyen kevés fizetést lehet kapni diplomával is.

Köszi a válaszokat amúgy!

okt. 11. 16:51
 18/21 anonim ***** válasza:
70%

16~

Anyum meghalt, úgyhogy legközelebb óvatosan szólj be. Egyébként önálló ellátással semmivel sem különb a helyzet, mert nem tartott el! Vagyis de: konkrétan nélküle alacsonyabb a rezsi.

okt. 11. 18:42
 19/21 anonim ***** válasza:

Ha máshol másképpen ugyanilyen szerencsés adottságú saját lakásom lenne, ugyanezek lennének az adatok. Megint más, ha rosszabb lenne és másoknak biztosan van előnytelenebb. De még ha duplája is lenne a rezsi akármilyen plusz miatt, még az is kijön belőle.

Erre is mondom sokszor, hogy mindenkinek totál változó és egyedi a helyzete. Például albérlet és hitel.

okt. 11. 18:45
 20/21 anonim ***** válasza:
300 és 340 körül keresek plusz ha van túlóra akkor 360-380. Ritkán túlórázok mert alapból 3 műszakos munkarendben dolgozok. Hát nem tudom akik minimálbért keresnek azok hogy jönnek ki belőle de már ezek a 300 vagy afeletti fizetések konkrétan szinte semmik... kifizeted a rezsit,telefonszámlát meg megveszed a havi kaját és ha spórolgatsz nem rendelsz és nem kell mondjuk ruhát meg cipőt venni meg semmi egyebet akkor talán eltudsz valamennyit rakni de nem nagy összeget. De csak akkor ha a lakhatásod saját ház. Sajnos annyira értéktelen most a forint meg annyira magasak az árak hogy ezek a fizetések tényleg semmik. Én netto 500-al már ki lennék békülve! Arról meg nem is beszélve aki kocsit tart fent vagy valamihez szakembert kell hívni pl. Burkolás. Akkora pénzeket elkér pl egy autószerelő hogy csak pislogok mikor kollegák mesélik hogy mennyibe kerül a szervíz a kocsinak... Sajnos szar a helyzet most és egy darabig ez így is lesz... Le kell váltani ezt a zsarnok,szemét kormányt és új pártot megszavazni és egy új irányt találni!
okt. 12. 01:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!