Akik havonta 500k alatt keresnek, hogy bírjátok ki?
Azért az 500 alatti elég tág kategória.. közmunkabér->minimálbér->2-300e, hogy azért mégse minimálbér stb.. ezek az emberek rögtön jól éreznék magukat a bőrükben, ha közel 500-at keresnének.
A mi négy tagú családunk megél az én 400 körüli fizetésemből, a feleségem bére, ami kb ugyanennyi meg megy befektetésekre.
A trükk az, hogy nem kell hülyeségekre költeni.
A teljes állasban dolgozó emberek több mint 80%-a nettó 500 ezer alatt keres. Azért nem mindegy hogy egy 400 ezres fizetésről vagy a kb 170 ezres minimálbérről beszélünk.
Előbbiből simán el lehet élni persze oda kell figyelni a kiadásokra időnkent takarékoskodni nem szórni a pénzt és akkor jut azért szórakozasra nyaralásra is.
A 170 ezres minimálbér kb éhenhaláshoz eleg pláne Budapesten.
13+
Pont új ágyat szeretnék 150-E körül és télen meglehet. :-)
"Én kivagyok azon, hogy ilyen bérek vannak."
Nem a bérek rosszak, hanem te vagy egy alacsony egzisztenciájú munkás akinek a munkája annyit sem ér, hogy nettó 500k felett fizessenek érte. Lehet változtatni ezen például piacképes szakma kitanulásával, de feltételezem neked is egyszerűbb panaszkodni, mint pár lépést tenni a saját jóléted érdekében.
15-ös, honnan veszed, hogy alkalmazott vagyok? Magamról semmit nem írtam. Azt írtam, hogy kivagyok a béreken.. Engem felháborít, hogy milyen kevés fizetést lehet kapni diplomával is.
Köszi a válaszokat amúgy!
16~
Anyum meghalt, úgyhogy legközelebb óvatosan szólj be. Egyébként önálló ellátással semmivel sem különb a helyzet, mert nem tartott el! Vagyis de: konkrétan nélküle alacsonyabb a rezsi.
Ha máshol másképpen ugyanilyen szerencsés adottságú saját lakásom lenne, ugyanezek lennének az adatok. Megint más, ha rosszabb lenne és másoknak biztosan van előnytelenebb. De még ha duplája is lenne a rezsi akármilyen plusz miatt, még az is kijön belőle.
Erre is mondom sokszor, hogy mindenkinek totál változó és egyedi a helyzete. Például albérlet és hitel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!