Mennyire normális, hogy nálnuk a hegesztők többet keresnek, mint a szenior gépész/villamos mérnökök?
Teljesen normális, kereslet-kinálat.
Meg hát nehéz meló.
Teljesen normális. Ez a tendecia. Én még tavaly egy nyugati multinál dolgoztam és ráláttam a fizetésekre. Ott is ez volt. Hegesztő még sok is lenne, de aki megszerzi a papírt és szerez egy kis tapasztalatot az rögtön megy kifelé. Ezért alig van, főleg normális, hegesztő Magyarországon. De ez amúgy a legtöbb szakmára igaz. Ezért keresnek jobban az ácsok, villanszerelők stb is.
Nézd meg majd 10 év múlva. Lassan a kétkezi szakma utolérte nagyon sok diplomás fizetést, most jön a lehagyás.
Nekem van két fiam és egy lányom. Egy biztos. Nem fognak egyetemre menni, hane valami normális szakmát fognak tanulni és röhögni fognak a diplomásokon, hogy mire ők végeznek, addig nekik vállalkozásuk lesz és annyi pénzt fognak keresni, amit a szerencsétlen diplomás sose, nemhogy 25 évesen.
Ja jöhet a sok diplomás pancser lepontozása. Nagyon szomorú leszek tőle. :(
Nehéz meló? Ezzel nem értek egyet. Jó ha a 8 órából 2 órát dolgozunk.
Mennyi a zseton hegesztőként?
Jók a körülmények?
Teljes bejelentés van?
Általában azt szeretik lespórolni
Mérnök és mérnök között is órási különbségek vannak, ha csak kell a diploma de szakmailag kb biorobot munkát csinálsz akkor nem fogod halálra keresni magadat. És persze az ellenkezője is igaz, egy jobb helyen a többszörösét is meg tudod keresni az átlagfizetésnek.
Plusz ahogy említette #8 sokszor azért a szakmát végzők nagy része nincs rendesen bejelentve (építőiparban különösen) és a körülmények sem olyanok
"Nehéz meló? Ezzel nem értek egyet. Jó ha a 8 órából 2 órát dolgozunk."
Te igen. Az én férjem naponta tonnákat emel meg 8-10 órában, nem a fenekét vakargatja.
Nyilván ez attól függ, hogy mit kell hegeszteni, és milyen cégnél dolgozol.
Mivel nincs normális hegesztő és több helyen látták a munkáját, ezért állandóan csörög a telefonja. Pedig nem is vállalkozó, csak sima alkalmazott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!