Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A KSH átlagkeresete szerint...

A KSH átlagkeresete szerint azért tömegek keresnek olyan összegeket, amiből egyesek szerint csak nyomorogni lehet, a hétköznapokba még sem látni ezt a tömeges nyomort, hogy lehet ez?

Figyelt kérdés
Tudom van pár segédmunkás, aki bejelentve minimálra van, de zsebbe többet kap. De van csomó nagy magáncég meg állami helyek, amik alig fizetgetnek valamit, és nincs borítékos pénz plusszba.
okt. 2. 17:32
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Részleteznéd pontosan, hogy itt milyen adatokról beszélsz? És hogy hol nem látod a nyomort, mi lenne a várakozásod? Segítene a kérdés megválaszolásában.
okt. 2. 18:30
 2/9 anonim ***** válasza:
71%
Nyilván nem latod a tömeges nyomort mert nincs, de az emberek az osztrák színvonalhoz mérik magukat ott meg négyszer ennyi a fizu, ahhoz képest ez itt nyomor.
okt. 2. 18:37
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
Hol keresed a nyomort? Mert pl. Bp. 1. kerületében nem fogod megtalálni.
okt. 2. 19:08
 4/9 anonim ***** válasza:
59%

"amiből egyesek szerint csak nyomorogni lehet"

"Mindenki a saját szintjén nyomorog".

okt. 2. 19:13
 5/9 anonim ***** válasza:
39%
3: Dehogynem, rengeteg ott a hajléktalan a Batthyány tér környékén.
okt. 2. 19:14
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Mit értünk nyomor alatt?

Én például a jelenlegitől sokkal alacsonyabb fizetésből kényelmesen éltem pár éve. Amit akartam megvettem, nem kellett a kaján, bevásárláson spórolni. Most magasabb fizetéssel is kétszer megnézem mire költök, még a hétköznapokban is spórolok.

okt. 2. 21:00
 7/9 anonim ***** válasza:
78%

A KSH átlagbért (bruttó 650 környéke) a dolgozók 80%-a nem keresi meg.

A KSH medián bér (bruttó 500 környéke), mivel középértékről van szó a dolgozók fele nem keresi meg.

Egyesek szerint nettó 400, nettó 500 ezer környékén is csak "nyomorogni" lehet. De tudod ez a gyakori, itt mindenki már 2 évesen befektető volt és 10 éves korár az átlagbér többszörösét vitte haza az iskolából. Hát hiszen így működnek a dolgok nem?

Meg kezdőként már egyből milliós fizukból nyomorogtak, de mivel istenadta tehetség az ide írogatók többsége, kitartással és szorgalommal ma már naponta keresnek milliókat.

Teljesen hihető.

A valóság az ,hogy mindenki hazudik. A KSH is, nem feltétlen az összegről magáról, hanem a növekedésről, szerintük tök valid, hogy havi szinte 10% körül nő az átlagbér...

Ahogy az is elég furcsa, hogy önkényesen nem számolak bele bizonyos munkaköröket, bizonyos dolgozói rétegeket az átlagbérbe.

Ide pedig névtelenül mindenki azt ír amit akar.

okt. 3. 06:04
 8/9 anonim ***** válasza:

"Egyesek szerint nettó 400, nettó 500 ezer környékén is csak "nyomorogni" lehet"

Ezek önmagukban csak üres számok, nyilván nem mindegy, ki milyen körülményekkel a háta mögött keres ennyit. Ha valaki szüleivel él, akkor 400-ból is el tud rakni 300 ezret. Ha valaki albérletben akkor meg simán lenullázza magát hó végére.

okt. 3. 10:21
 9/9 anonim ***** válasza:

"a hétköznapokba még sem látni ezt a tömeges nyomort"

[link]

[link]

[link]

[link]

Ezek itt az én definícióm szerint mind nyomornegyedek, és direkt nem a cigánysorokat kerestem.

okt. 4. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!