Normális dolog az,hogy egy héten 5 napot dolgozunk,hogy legyen 2 nap pihenő napunk?
Pl. az én munkaidőm
H-P(8:30-16:30-g)
Szombat vasárnap Szabad
Hétkoznapjaim azok elmennek,mert reggel munkába készülődés,munka után pedig 17 után érek haza, bevásárlás főzés elmegy az egész napom.
Szerintem fordítva lenne normális egészséges,hogy 2 nap meló 5 nap pihenő
Szerintem az.
Én folyamatos háromműszakba vagyok, szóval van hogy néha ki se jön a heti két pihenőnap.
Még is van időm magamra. Ma is csomó dolgot csináltam. Felkeltem, Xboxoztam pár órát, edzettem, kellemesen elfogyasztottam a kis kávémat, önfejlesztésre is szántam egy kis időt, olvasás formájában, ill 1-2 külföldi netes hanganyagot meghallgattam. Még erre is jut időm hogy ide irkáljak. Aztán még elmegyek ma eldolgozni a 8 órámat, valamikor késő este meg haza esek, mert kb egy óra az ingázás.
Persze biztos nem lenne ennyi időm, ha pl. lennének gyerekeim, de több munkatársamnak is van 1-2-3-4 gyereke, ugyan ilyen munkaidő beosztásban, ők is megoldják valahogy.
Mit csinálnál 5 nap pihenővel? Egész nap főznél meg bevásárolnál?
Az idő pont attól lesz értékes számodra mert "hiánycikk".
Ha világ életedben azt szoktad volna meg, hogy 5 napot pihensz 2-t dolgozol, semmibe nem néznéd, vagy halálra unnád magad, és azt keresnéd mit kezdj magaddal hogy eltöltsd azt az időt valahogy.
Ahogy valószínűleg most sem azon gondolkozol, hogy milyen jó is neked, mert éppen nem fáj a fogad. Pedig ha szörnyű fogfájás kínozna, biztos az lenne az egyetlen kívánságod hogy bárcsak múlna el.
na ugyan ez a helyzet az idővel is.
Nem tartom én se normálisnak. Ráadásul rengeteg ember még ingázik is, én pl este 7-kor érek haza melóból. Házimunka, ha tudok akkor sportolok valamit, vacsi-fürdés, és kb lehet is menni aludni.
És még így is szerencsés vagyok mert “csak” 40 órát dolgozok hetente, tudom sokan napi 10-12-több órákat nyomnak, és/vagy heti 6 nap kell menniük.
Sajnos vagy ez, vagy az éhhalál az opció. :(
Részben támogatnám a 4 napot vagy 4 hosszabb napot, másrészről nekem 6 órás a péntek és nagyjából rendben érzem magamat így.
35/F
Dolgozz akkor kevesebbet. Én 3-4 napot dolgozok a vállalkozásomon/hét.
10 év multis rabszolgalét után ez felüdülés.
Nézz meg egy vasárnap délutánt. Semmi nincs nyitva, mindenki otthon tesped.
Na akkor nem egy délután lenne ilyen a héten, hanem 4-5. Hiszen hiába pihensz 5 napot, a többiek se dolgoznak, szóval azon kívül, hogy rejszolgatsz otthon, igazából produktív időtöltésed kevésbé lesz.
Nem mindenkinek az a "produktív időtöltés" hogy vásárolgat....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!