Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért hiszik azt az emberek,...

Miért hiszik azt az emberek, hogy az építőipari szakmákba belerokkannak az emberek?

Figyelt kérdés
Ez hülyeség. Aki benne van az tudja. Tele a szakmàk 50+-os szakikkal, aki simán felszaladnak a tetőre.
okt. 4. 08:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
75%
A legtöbb szaki a cigi, pia, elhizás / mozgás hiánya komboba rokkan bele pont ugyan úgy mint mást területeken. Nem egy irodai alkalmazot vagy soför van akit 50 felett müteni kell. A szakmáknal egésségügyi szempontból a legnagyobb veszély hogy a kollégák miatt könnyebben rászoksz az emlitett dolgokra.
okt. 4. 14:55
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

"Ez hülyeség. Aki benne van az tudja. Tele a szakmàk 50+-os szakikkal, aki simán felszaladnak a tetőre."

Honnan a statisztika? Forrást kérek.

okt. 4. 17:29
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Építőiparban dolgozó családtagjaim:

Rokon 1 - meghalt 69 évesen rákban (raktárban dolgozott)

Rokon 2 - meghalt 72 évesen (ő piált, raktárban dolgozott)

Rokon 3 - meghalt 48 évesen (tüdőrák -> aszfaltgőz)

Rokon 4 - meghalt 53 évesen (tüdőrák -> aszfaltgőz).

Rokon 5 - gerincbántalmak (szegélykövezés, állandó térdelés, emelgetés 42 éven keresztül - útépítések, házépítések)

Rokon 6 - gerincbántalmak, mely a mozgásában korlátozza (raktárban dolgozott)

Rokon 7 - izületi fájdalmak, izületi elfajulások 51 éves (útépítés)

Rokon 8 - derékfájdalmak (több "tonna" emelgetése naponta 23 éven keresztül, üzemi baleset utáni trombózishajlam kialakulása - 54 éves, lakatos-hegesztő, tüdő "tele" fémporral).

Rokon 9 - még mindig "felfut" a tetőre, 78 éves (kőműves volt).

Én magam 10 éve váltottam, nem akartam megrokkanni/idő előtt meghalni. Elég volt 27 év a porból, koszból, aszfaltgőzből, azbesztből, hidegből-melegből -> többnyire mélyépítés, tehát sokszor szennyvízzel és hullákkal is találkoztunk a munkánk során, no meg váratlanul beomló árkokkal. Egyik kollégámat betemette, mire kiástuk, megfulladt.

Tudod azok, akik már meghaltak, nem jelennek meg 50+osan a házadba vakolni, mint ahogy azok sem, akik segítség nélkül fel sem tudnak már kelni a székből.

Kell még statisztikai adat? ;)

okt. 5. 06:52
 14/17 anonim ***** válasza:
53%
Azert manapság vannak hála isten olyan emberek akik már nem isznak meg dohányoznak egész nap . Mert sokakat ez vag tönkre. Illetve a hideg szar , de sokan vesznek fűthető mellényt, gatyát meg ilyeneket láttam már ilyet is nem egyet. Nem is néznek ki úgy mint a régi szakik,sok leélve.
okt. 5. 08:12
 15/17 anonim ***** válasza:
74%
Persze ez leginkább a jól kereső acsokra, badogosokra, komuvesekre igaz. Segédként azért kihajtják sok emberből is a xart, meg nem lesz neki 60 ezres fűthető mellénye.
okt. 5. 08:14
 16/17 anonim ***** válasza:
61%
Egyebkent meg irodai oldalról is van ám hatrany. Sok ülés. Cukorbetegseg, bizonyos emesztoszervi rákokat is összefüggésbe hoztak a rengeteg üléssel. Szemet rongálja a monitor, görnyedt xar testartása lesz sokaknak . Illetve vannak ott azért elég stresszes pozíciók is, pláne ha anyagi felelősség os jár vele, netán vezetői pozicio. Láttam már nem egyet akinek a belére ráment a stressz. Nagyobb , szinte veszekedős tárgyalások előtt meg fosni járt.
okt. 5. 08:19
 17/17 anonim ***** válasza:
77%
Nekem villanszerelőként a derekam ment tönkre, nem iszok és nem is dohányzom. Úgy be tud állni hogy injekció és görcsoldó tabletták kellenek, a sok barom meg azt hiszi ez könnyű szakma, legalábbis a többi szakmunkához képest. Dolgoztam minden területen épitőipar (vésés) meg vezérlőszekrények gyártása mindenhol nyomni kell keményen és agyilag is ott kell lenni.
okt. 5. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!