Miért hiszik azt az emberek, hogy az építőipari szakmákba belerokkannak az emberek?
"Ez hülyeség. Aki benne van az tudja. Tele a szakmàk 50+-os szakikkal, aki simán felszaladnak a tetőre."
Honnan a statisztika? Forrást kérek.
Építőiparban dolgozó családtagjaim:
Rokon 1 - meghalt 69 évesen rákban (raktárban dolgozott)
Rokon 2 - meghalt 72 évesen (ő piált, raktárban dolgozott)
Rokon 3 - meghalt 48 évesen (tüdőrák -> aszfaltgőz)
Rokon 4 - meghalt 53 évesen (tüdőrák -> aszfaltgőz).
Rokon 5 - gerincbántalmak (szegélykövezés, állandó térdelés, emelgetés 42 éven keresztül - útépítések, házépítések)
Rokon 6 - gerincbántalmak, mely a mozgásában korlátozza (raktárban dolgozott)
Rokon 7 - izületi fájdalmak, izületi elfajulások 51 éves (útépítés)
Rokon 8 - derékfájdalmak (több "tonna" emelgetése naponta 23 éven keresztül, üzemi baleset utáni trombózishajlam kialakulása - 54 éves, lakatos-hegesztő, tüdő "tele" fémporral).
Rokon 9 - még mindig "felfut" a tetőre, 78 éves (kőműves volt).
Én magam 10 éve váltottam, nem akartam megrokkanni/idő előtt meghalni. Elég volt 27 év a porból, koszból, aszfaltgőzből, azbesztből, hidegből-melegből -> többnyire mélyépítés, tehát sokszor szennyvízzel és hullákkal is találkoztunk a munkánk során, no meg váratlanul beomló árkokkal. Egyik kollégámat betemette, mire kiástuk, megfulladt.
Tudod azok, akik már meghaltak, nem jelennek meg 50+osan a házadba vakolni, mint ahogy azok sem, akik segítség nélkül fel sem tudnak már kelni a székből.
Kell még statisztikai adat? ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!