Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Holnap el akarok menni az...

Holnap el akarok menni az orvoshoz, aki csak 10 órától rendel. A munkába fél kilencre kellene mennem, tehát legkésőbb 8 körül fel kell hívni a főnököt ,hogy nem megyek. Ha elküld, felmond reggel , akkor már nem tudok táppenzre menni, ugye ?

Figyelt kérdés

okt. 2. 18:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%
Miért kell bunkózni vele?!
okt. 3. 10:31
 12/21 A kérdező kommentje:

Én magam sem tudom, nagyon sokára tudok felmondani , otthagyni , nemet mondani , besokallni , beinteni , stb. Mostmár tényleg eljött ez a pont , a végső határ és a hazudozásokból is elegem van , a főnök öntelt szövegeléséből is. Egyszerűen nem fogok többé menni, ha évek alatt nem lettek jobbak a körülmények, már kár erre számítani.

Táppénz alatt én is felmondhatok, vagy hogy működik ez ?

Egyébként írtam a főnöknek , orvos kiírt, remélem, hogy minden jól alakul a jövőben és megnyugszom

okt. 3. 12:08
 13/21 anonim ***** válasza:
66%
Mért ne mondhatnál fel? De addig ne tedd, amíg nem lesz másik állásod.
okt. 3. 14:44
 14/21 A kérdező kommentje:
Rendben , persze. Most azt tervezem, elmegyek munkanélkülire a táppénz után, közben vállalok munkát , de pár hétig otthon leszek csak , legalábbis míg tart a táppénz. Nagyon fáradtnak és elkeseredettnek érzem magamat és a munkanélküki után is utána kell járni, azt sem tudom, hogy számolják, vagy mennyi és meddig járna , még nem vettem igénybe ezt az ellátást. Ezen a helyen 4,5 évig voltam minibálbérrel, az előző helyemen 5 évig 3 hónapig , de csak az 5 év volt bejelentett és kicsit többel, mint minibálbér. Ott kétszer voltam betegállományban 4 , majd később 8 napot , most ezek ugye kevesebb pénzzel jártak, most akkor ezek lehúzzák a munkanélküli összegét ? Egyelőre fogalmam nincs , mi hogy van. Zaklatott vagyok emiatt is, nem néztem utána , pedig tudtam, hogy itt nem tudok már maradni.
okt. 3. 16:54
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Pszichiátriai kezelésre is utaltasd be magad, bár a hátfájás is hónapokig elhúzódhat, szóval végtelen ideig lehetsz táppénzen, ha akarsz, megszívathatod a főnököd.
okt. 3. 17:27
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

"Eddig 8 órára voltam belejelentve , a szerződés határozatlan idejű volt.

Az új szerződés is az, csak 6 óráról szól , de aláírva nincs."

Ha nem írod alá az új szerződést, akkor az nem is fog életbe lépni, tehát marad hatályban a régi -> 8 órás, határozatlan idejű.

"Táppénz alatt én is felmondhatok, vagy hogy működik ez ?"

Természetesen felmondhatsz, és nem kell a felmondásod megindokolni a munkáltató által felmondással ellentétben.

Továbbá, ha te mondod fel a munkaviszonyt, akkor a felmondás közlését (írásban történő átadását) követő napon el is indul a felmondási időd, tehát akár keresőképtelen állomány alatt is el tud az telni.

Arra figyelj, hogy a felmondásod átadásának napját tudd igazolni. Biztos, ami biztos! Tehát két egyező példányban írd meg, az egyiket add át a munkáltatónak, aki a nálad maradó példányon dátummal ellátva vegye át.

Ugyanis a felmondás közlésének dátumához mérünk mindent. Másnap indul el a felmondási idő, ami alapból 30 nap. Naptári nap. Semmi nem tolja ki, nem hosszabbítja meg az idejét, a 30. napon a munkaviszonyod megszűnik, teljesen mindegy, hogy mi történik alatta. Adott esetben a keresőképtelenség miatti ellátásokat is eddig a napig kapod csak, ha végig munkaképtelen leszel.

4,5 év munkaviszony után a maximális 90 napra leszel jogosult álláskeresési járadékra. A járadék összegét az álláskeresővé válásodat közvetlenül megelőző 4 naptári negyedévben elért járulékalapot képező jövedelem alapján határozzák meg. Az ellátás bruttó összege így sem haladhatja meg a minimálbér összegét.

" most ezek ugye kevesebb pénzzel jártak, most akkor ezek lehúzzák a munkanélküli összegét "

Nem húzza le semmi, mivel a bérrel el nem látott időszakokat "kiszedik" az osztószámból. Pont azért, hogy ne húzza le az ellátás összegét.

Arra figyelj, hogy visszamenőleg nem állapítanak meg ellátást! Tehát attól a naptól fogják folyósítani, amikor az álláskeresési járadékra vonatkozó kérelmedet benyújtod a folyósító szervhez.

okt. 4. 05:09
 17/21 A kérdező kommentje:

Rendben , nagyon szépen köszönöm a hasznos , részletes válaszokat, igazán sokat segítettetek. Mostmár bizakodóbb és nyugodtabb vagyok !

Köszönöm mégegyszer ! 🍀

okt. 4. 09:15
 18/21 A kérdező kommentje:

Sziasztok !

Itt van még valaki ? Felmondtam , a munkaügyes felhívott, hogy küldjek neki táppénzes papírt és közölte,nincs tovább biztosított jogviszonyom. Bementem a NAV - hoz , a hölgy mondta, hogy 6 órában vagyok bejelentve. De én nem írtam alá semmilyen szerződést erről. Mi a teendő ?

okt. 14. 17:35
 19/21 anonim ***** válasza:
Minek mondtál fel, okoska, ha táppénzre akartál menni? 😮🤣
okt. 14. 18:38
 20/21 A kérdező kommentje:
Táppénz alatt mondtam fel, kérlek , ha nem tudod értelmezni a sorokat, ne írj.
okt. 14. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!