Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mekkora havi nettó bevételtől...

Mekkora havi nettó bevételtől számít középosztálybelinek egy személy manapság Magyarországon?

Figyelt kérdés

szept. 29. 18:27
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
50%

"Ne haragudj már, de komplett 3-4 fős családok élnek kevesebből, mint 1 millio forint havonta."

Igen. Csak az már nem középosztálybeli életszínvonal. :) A kérdésben pedig arról volt szó.

"Ti ha ketten "meghúznátok" magatokat és a fizutok felet, azaz havi 1 milliot félretennétek, akkor meg is lenne 1,5 ev alatt az önerő, aztán a havi 400 egyaltalán nem nagy része a bevételeteknek, hogy probléma legyen kifizetni."

Ha van törlesztő (amúgy néztem kalkulációt, inkább 470-500 egy ekkora hitelre így ezzel számolok) plusz félreteszünk 1 milliót, mint a 15-ös írta, akkor marad havi kb 550 két főre. Ebből remekül el lehet lenni, de azért már meg kell nézni az árakat, nem fér bele bármilyen nyaralás és az új autó is kérdőjeles. És ezt egy 80 milliós házzal, de ha nagy, új ház akkor az inkább 120-200 millió, kétszer ekkora törlesztővel. Szóval nekem kicsit fura a matek.

okt. 1. 10:42
 22/32 anonim ***** válasza:
72%

"Ha van törlesztő (amúgy néztem kalkulációt, inkább 470-500 egy ekkora hitelre így ezzel számolok) plusz félreteszünk 1 milliót, mint a 15-ös írta, akkor marad havi kb 550 két főre."

De nem egyszerre fizetsz törlesztőt és teszel félre. Először félretesztek önerőt havi 1 millióval, utána veszitek fel a hitelt, amit majd törlesztetek. Ennyi.

A középosztálybeli családnak sem 1-2 év alatt lesz hitelmentes háza.

"Igen. Csak az már nem középosztálybeli életszínvonal. :) A kérdésben pedig arról volt szó."

Ezt csupán arra irtam, hogy nem értetted, hogy lehet ingatlanhoz jutnj havi 2 millióból. Hát úgy, hogy spóroltok pár évet. Ha nem születsz gaudag családba, az ilyennek ara van.

okt. 1. 11:13
 23/32 anonim ***** válasza:
68%

"Tehát ha vagyunk 2-en 2mis nettóval, az középosztály, születik egy gyerekünk, akkor romlik az életszínvonalunk? Ennyire azért nem drága a gyerek."

Miért, majd úgy gondoltad, hogy nem romlikm...? Nem drága a gyerek...? Szegényeknél nem drága, de végtelen pénzt rá lehet locsolni egy gyerekre.

okt. 1. 14:53
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Ne vicceljünk, az 1-millió már szinte jólét! Bár igazából nem lehet csak a bevételtől megmondani, hanem bevétel-kiadás arányaitól. Én alacsony jövedelemmel élek középosztály-életet és nagyon távolra vagyok a milliótól.
okt. 1. 14:55
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
14-essel értenék egyet egészen addig, amíg ő is szóba hozza az 1-milliót. Nincs félmillió sem és mégis igaz az egész leírás.
okt. 1. 14:58
 26/32 anonim ***** válasza:
70%

"Kedves 15, ha nem indiszkrét, megkérdezhetem, hogy a nagy, modern ház hogyan jött össze? Csak mert ha 2 milliót keresnénk a feleségemmel és venni akarnánk mondjuk egy 80 milliós házat (ami még nagyon olcsó is ha egy nagy, modern házra gondolunk) ahhoz kéne minimum 16 millió Ft önerő, valamint havi 400 körüli törlesztő szóval több ésvnyi kifejezetten tudatos spórloás és utána is elvinné a közös fizetésünk jórészét, ez nálatok nem jelenik meg. Ha pedig öröklésből származik az ingatlan alapja azzal sincs baj, de akkor már nem teljesen a fizetésetekből lett megteremtve."

Én nem értem mit nem értesz. Leírtam, hogy 2 millióból még laza életmód mellett is megmarad 1 millió, még úgy is megvan kevesebb, mint másfél év alatt 16 millió önrész. Ha meg spórol az ember, mert házat akar venni, akkor meg sokkal sokkal hamarabb. Azért jól mutatja az átlag ember hozzáállását a témához, hogy már azt sem tudjátok elképzelni, hogy az ember havi 2 millióból hitellel házat vesz... Akármennyi pénzetek lenne azt is csak eltapsikolnátok aztán nyígnátok tovább, hogy nem tudtok házat venni a mocskos csokosok miatt...

okt. 1. 15:02
 27/32 anonim ***** válasza:
94%
Persze, hogy pénzbe kerül egy gyerek. De nehogy azt mondja már bárki, hogy bőven középosztályból hirtelen csóró lesz egy gyerektől. És attól, mert bármennyi pénzt el lehet locsolni egy gyerekre, nem azt jelenti, hogy el is kell.
okt. 1. 15:05
 28/32 anonim ***** válasza:
#20: nincs ilyen ugrás a fizetésekben.
okt. 1. 16:50
 29/32 anonim ***** válasza:

Kedves 22 szerintem félreértés történt, pontosan tudom egy ingatlanvásárlás menetét, én is ebben vagyok épp.

A 15-ös válasz számomra azt sugallta, mintha nekik havi 2 millió nettóból (ami jó, de mai árak mellett annyira azért nem kiemelkedő) beleférne egy gondtalan élet, új autó, nyaralások, és egy "nagy és modern ház" megvétele, de ez nekem, kicsit jobb keresettel rendelkezve is irreálisnak tűnik. Ha a ház kezdőtőkéjében volt segítségük, azzal sincs semmi baj, de akkor azt a házat már nem csak a keresetüknek köszönhetik.

okt. 1. 19:04
 30/32 anonim ***** válasza:
#22: Nem volt segítségünk. A saját lakásainkat adtuk el, abból vettük a házat és az autót is.
okt. 1. 19:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!