Miért van az, hogy sok álláshirdetésnél a jelentkezőnek kell megadni a bérigényét?
Eleve olyan jelentkezőt keresnek aki dolgozott már azon a területen.
Látod, ez is milyen jól kiszűri azokat akik nem illenek a keresési profilba?
"Csak akkor felmerül a kérdés, hogy egy pályakezdő, vagy olyan aki váltani szeretne, hogy talál állást?"
A 21. században csak az ismerősöktől lehet információt kapni? Nem mai gyerek vagyok, de ha ennyire töketlen vagy, akkor nem vagy alkalmas egyik állásra sem...
"Illetve az lenne a korrekt, ha az adott cég nyíltan közölné, hogy kezdő fizetésként az adott munkakörben mennyit ad."
Két dolog lehet, ha megadnak bérsávot. Az egyik, hogy elveszítenek olyan embert, akit megérné megfizetni az elképzelt bérsáv fölött. A másik, hogy minimálbérre sem alkalmas jelentkezőkkel lenne tele a postafiók.
Nélküle pedig valóban lehet szűrő az, hogy ki mennyire ismeri az adott területet, céget, stb.
"Tök mind1, úgyis az nyer, aki megelégszik a minimálbérrel vagy ahhoz közelít ad meg."
Tapasztalat? A biorobot szinteden ez valószínűleg pontos információ.
A pályakezdő menjen oda dolgozni, ahol gyakornok volt.
Ja, hogy az nem volt, mert "annyiért nem fogok nekik robotolni... " ? 🤔
Hát, ez szívás.
Sajnos sok helyen ez tényleg árverseny, tehát a szóba jöhető jelentkezők közül az olcsóbbat veszik fel. De nem mindenhol.
Pályakezdő koromban ezt én is elég rosszul éltem meg, mert mindig attól féltem, hogy kicsit sokat mondok és emiatt nem vesznek fel.
Így tizenpár év tapasztalattal a munka világában már úgy vagyok vele, hogy bátran megmondom, mennyit szeretnék keresni, és ha emiatt nem vesznek fel, jobb is, mert úgyse akartam volna annyiért dolgozni 🤷♀️ Jobban aggódom amiatt, nehogy keveset mondjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!