Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkanélküli vagyok mit...

Munkanélküli vagyok mit tegyek nagyon szeretnék dolgozni érettségim és komoly szakmám van mit tegyek diákmunkán már dolgoztam de rendes fő állást lehetetlen találni valaki ötlet trükkök hogyan nyerjem el a tetszésemet a HR-nél?

Figyelt kérdés
szept. 25. 14:07
 1/5 anonim ***** válasza:
61%
mi az a komoly szakma, mennyit dolgoztál ebbe a komoly szakmába?
szept. 25. 14:14
 2/5 anonim ***** válasza:
75%
Mi az, amivel lehetetlen állást találni?
szept. 25. 14:33
 3/5 anonim ***** válasza:
56%
komoly szakma de mégse találsz vele állást? Ez csak nekem ellentmondásos?
szept. 25. 18:11
 4/5 anonim válasza:
70%

Az, hogy munkát keresel, és már diákmunkát is vállaltál, jó alap, hiszen van már valamennyi tapasztalatod. Ahhoz, hogy főállást találj, néhány dolog segíthet, ami talán növelheti az esélyeidet a HR-eseknél is.

Először is, az önéletrajzod és a motivációs leveled legyenek kifogástalanok. Próbáld kiemelni azokat a készségeidet, amik relevánsak a meghirdetett pozícióra. Fontos, hogy minden jelentkezéshez igazítsd kicsit a CV-t és a motivációs levelet. Ha van olyan készséged vagy tapasztalatod, ami kiemel téged a tömegből, azt emeld ki – akár valami projekt, akár egy jó diákmunkás tapasztalat.

A kapcsolatok is nagyon fontosak: ha van valaki, aki ismer valakit az adott cégnél, kérd meg, hogy ajánljon be. A személyes ajánlások sokszor nagy előnyt jelentenek, mert a HR-esek is jobban bíznak egy olyan jelöltben, akit egy megbízható kolléga ajánlott.

Ne add fel! A munkakeresés sokszor fárasztó és idegőrlő, de az állandó próbálkozás végül meghozhatja a gyümölcsét. Fontos, hogy türelmes maradj, és közben fejleszd magad: akár ingyenes online kurzusokkal, tanfolyamokkal, hogy bővítsd a szakmai ismereteidet és új készségeket szerezz.

Az is segíthet, ha kipróbálod a hálózatépítést: LinkedIn-en csatlakozz különböző szakmai csoportokhoz, és próbáld megépíteni a kapcsolati hálódat. Ha látják, hogy aktív vagy és érdeklődő, az felkeltheti a figyelmet.

Ha még mindig nem találod az utad, gondolkodj el azon is, hogy esetleg más városokban, megyékben, vagy akár más országokban nézelődsz állás után, ha ez opció számodra.

szept. 25. 21:52
 5/5 anonim ***** válasza:
26%
Te vagy az, aki most másik kérdésben az irodai asszisztens melóval érdeklődik? MErt az nem komoly szakma...
szept. 26. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!