Szerintetek havi mennyi nettó bértől számít valaki jól keresőnek?
Nagyon függ régiótól és munkától.
De szerintem a havi nettó 500 +
Nettó 509-ezret keresek / hó.
Nem elég semmire, ne legyetek ennyivel elégedettek..
Aki nem örökölt semmit sem az nem megy semmire sem ennyi pénzzel..
Kell azaz 1 millió, ha az ember rendesen akar menni nyaralni, belföldön többet utazni, nem sajnálni a pénzt havonta többször étterembe vinni a nőt / családot stb.. + Megtakarítani is kell valamiből.
Ez kb nettó 1 milliótól kezdődik, még 3 év és ennyit kapok majd + inflációs korrigálás.
Élethelyzettől és igényektől függ.
Egyedüli családfenntartóként nyilván magasabb ez az összeg, ahogy az sem mindegy, hogy valaki saját családi házban/lakásban él, esetleg bérelnie kell. Utóbbi esetben nyilván magasabb összeg szükséges.
A fizetés amúgy is relatív, mert lehet valaki nem keres tól jól, de egyéb bevételeiből meg jól él. Simán előfordul az is, hogy akár a fizetése többszörösét is megkeresi valaki mondjuk maszek munkával, tőke jövedelemből, egyéb befektetések kamataiból.
Az átlagbér a KSH szerint bruttó 650 körül alakul, ezt a lakosság 70-80%-a nem keresi meg (hivatalosan), ráadásul a KSH nem is számol a vélhetően legrosszabbul keresőkkel, tehát egy alapból falsnak mondható ez az átlag.
Aki e fölött keres, az már jó keresőnek mondható sajnos. Elvégre a lakosság 80%-nál több fizetése van.
Saját lakásban élve egyébként szerintem ha a medián bér körül kap valaki már egész kényelmesen el lehet lenni.
Ahogy 9-es is mondja, ez nagyon ember függő. 500-600 nekem speciel most elég lenne. 600-ból én havi 300-at félre tudnék rakni, szóval az már egész jó.
Itt lakok az osztrák határ mentén. Egyszerű “paraszt” emberek 600-700-akat keresnek havonta és nem elég nekik. Sosincs pénzük. Hitel, pénz szórás stb. De igen 1 millióból már nagyon kényelmesen meglehet élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!