Munkahelyemről(szálloda) ma szóltak hogy ki vagyok rúgva pontos indokot nem adtak rá hogy miért 3 hónapig dolgoztam ott nem volt szerződésem És be sem voltam jelentve Viszont többször kérdeztem hogy mikor írjuk meg a szerződést mire válasz nem vol?
Törvény szerint a munkába állásodat követően 30 napod van arra, hogy a munkaviszonyodat felmond arra tekintettel, hogy a munkáltató nem biztosította írásban a munkaszerződést.
Tévedés azt hinni, hogy csak szerződéssel jön létre munkaviszony. Ugyanis ráutaló magatartással is. Megegyezik a két fél, X napon elkezdesz dolgozni, ő pedig tudomásul veszi azt. Ez a ráutaló magatartás. A munkaviszony X nappal létrejött.
Innentől kezdve 30 napod van felmondani ezt a munkaviszonyt, ha a munkáltató ezen időn belül nem biztosítja az írott szerződést hozzá.
Ha időben felébredtél volna (30 nap) most joggal tehetnél panaszt a Foglalkoztatás-felügyeleti hatóságnál és fingathatnád meg a munkáltatót.
3 hónap után én inkább nem hívnám fel magamra a figyelmet, mert ez már a fekete-foglalkoztatás kategóriája, amikor nem csak a munkáltató bírságolható, hanem a dolgozó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!