Home Office házfelújítás mellett?
Mit tudok ilyenkor tenni, ha panelban lakok, és a közvetlen felettem levő lakást felújítják november végéig? Minden nap reggel 8-tól délután 4-ig, 5-ig valami olyan erővel fúrnak faragnak, hogy remeg még a kanapé is alattam. Így nem tudok aludni se(alapból 10-kor kezdődne a munkaidőm) , és dolgozni se. Full HO-ba vagyok, iroda nincs a cégnél.
Mit tudok ezzel a helyzettel kezdeni?
Dolgozz valahonnan.
Kávézó, könyvtár.
Semmit nem tudsz vele kezdeni.
Ugyanebben a helyzetben vagyok, május vége óta fúrnak-kalapálnak közvetlenül felettem, miközben én home officeban dolgozom, és a munkám olyan, amihez mikrofont is kell használni - vagyis behallatszik minden, amikor az ügyfelekkel beszélek. Baromi zavaró.
Próbáltam beszélni a szomszéddal, hogy meddig tart a munka, a válasz: amíg el nem készül, ők maguk csinálják, nem szakemberek, majd ha kész lesz, csönd lesz.
Hívtam a közös képviselőt, hogy esetleg ő tud-e valamit segíteni, van-e erre bármilyen szabályozás a ház működési szabályzatában. Nincs. Nem tud segíteni, max odaszól a szomszédnak, hogy azért az nem járja, hogy egy 70 lakásos társasházban ő lassan fél éve fúr-kalapál.
Indíthatnék birtokvédelmi eljárást a jegyzőnél, de elég bonyolult és a vége az, hogy max kap némi bírságot a szomszéd, és vígan kalapálhat tovább.
Néha már üvölteni tudnék. A legrosszabb az, hogy egyszerűen nem tudjuk, meddig tart még...
A szomszédnak joga van felújítani.
Vegyél olyan headsetet, amin rendes zajszűrő van, a mikrofonon is. Nekem is ilyen van, annyira jól működik, ha tőlem pár méterre porszívóznak a túloldal semmit sem hall belőle. (Ha normális a munkáltatód lehet, hogy ki is fizetik.)
- Azért elég karcos lenne valakibe beleállni pusztán azért mert felújít (ahhoz sincs tulajdonképpen közöd, hogy ez miért tart addig ameddig)
- Veszel egy normális zajszűrős mikrofon + fejhallgatót aztán problem solved tulajdonképpen
Ja, és még valami. Abban igazatok van, hogy a szomszédnak joga van felújítani. Ezt aláírom, ahogy azt is, hogy ez bizony zajjal jár. De nekem is jogom van ahhoz, hogy nyugodtan dolgozzak és lakjak. A kettő nyilván nem feloldható ellentét, mert más az érdeke mindkettőnknek.
De ha én hónapok óta tűröm, hogy felettem lényegében szétrobbantják az emeletet, és felmegyek érdeklődni, hogy kb. mikorra várható a munka befejezése, akkor nekem is jogom van választ kapni erre. De nem kaptam, csak vállrángatást meg flegmázást. Azért álljon már meg a menet!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!