Hol helyezkednétek el, mint tőzsdei szakjogász?
Tervezek egy szakjogászi képzést elvégezni, ugyanis a közgazdasági és pénzügyi jogi tudásom eléggé hiányos.
Tőzsdei szakjogászt szeretnék elvégezni (LLM), viszont utána milyen irányt ajánlanátok?
A mostani ügyvédi irodában nem nagyon vannak ilyen helyek, így a szakjogászi elvégzése után szeretnék jobban belemenni.
Elsősorban nem MNB, vagy valamilyen óriási intézethez, cégekhez mennék, hanem kisebbhez. Viszont félő, hogy a pályán kezdő jogászokat nem keresnek.
Mit gondoltok? Merre volna érdemes elindulni a területen?
Én is gondolkodtam ezen a szakjogászin (az ELTE-n indul ilyen), hasonló az érdeklődésem nekem is. Elnézve a tantervet, szerintem alapvetően nem rossz, bár nekem eddig mindenki azt tanácsolta, hogy ezek az LLM-ek annyira nem érik meg, legalábbis Magyarországon, mert nem adnak olyan hasznos tudást, mint remélnénk tőle.
Tény, hogy ez a tőzsdei egy speciálisabb terület, szóval kevesebb biztos nem lennél tőle és akár multis in-house pozikban vagy nagyobb ügyvédi irodák corporate részlegén is el tudom képzelni, hogy hasznos lehet, de nekem eddig az a tapasztalatom, hogy ezeket a cégeket nem a diploma/LLM, hanem a tapasztalat érdekli, egy erős, szakmába vágó helyen eltöltött pár évet többre értékelnek. Én pl. végig átlagos közepes irodákban jelöltködtem és most a szakvizsgázások közepette sem tudok semmi kiemelkedőt felmutatni szakmailag. Hiába végeztem el egy közgazdász msc-t egyetem után, igazából a kutyát nem érdekli, egyedül az számít minden munkáltatónak, hogy eddig hol és mit dolgoztál.
Milyen cégnél volna érdemes elkezdeni? Pénzügyi tanácsadói, brókercég stb?
Mi volna a leglogikusabb és amivel a legjobban lehet fejlődni+ anyagilag is jól járok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!