Megéri elvégezni a HR Szakjogász képzést?
Jogászként HR területen szeretnék elhelyezkedni.
Ahogy láttam, széles ranglétra vonatkozik a HR világára.
Viszont ahhoz, hogy bekerüljek, nyilván HR Asszisztensként vagy hasonló alacsony fokozaton kell belépnem, mert minden magasabb helyre (pl. HR Generalista) 1-3 év szakmai tapasztalat az elvárt.
A kérdésem az lenne, hogy ez a HR szakjogász képzés mennyiben segíthet ezen a pályán / mennyire érné meg elvégezni?
Aki ért a munkajoghoz, annak mindig lesz munkája :)
Viszont a HR szakjogász inkább arra jó,jogászként segítsd azokat, akiket a cégek átvernek.
Emberi erőforrások MSC-t javaslom, ha van még szabad állami féléved, amivel ingyen megtanulhatod.
Ha nincs, akkor inkább posztgraduális képzést javaslok, azok általában 2 félévesek csak.
2#
Tévedsz.
Az emberi erőforrások MA az nem gazdaságtudományhoz, hanem társadalomtudományihoz sorolják.
A felvéltei követelmények is ehhez igazodnak.
3: köszi, akkor én mást néztem. Mondjuk a 375/félév elég meredek. Ezzel vissza is kanyarodunk a kérdező eredeti kérdéséhez, hogy megéri-e elvégezni :).
általános kompetenciákat fejlesztő, a képzést alapozó ismeretek (bölcsészettudomány, neveléstudomány, társadalomtudomány, informatika, kommunikáció, kutatásmódszertan) 15-20 kredit;
pszichológiai ismeretek 15-20 kredit;
menedzsmentismeretek 15-20 kredit;
társadalmi ismeretek 15-20 kredit;
tanácsadási ismeretek 15-20 kredit;
közgazdasági ismeretek 5-10 kredit;
felnőttképzési ismeretek 5-10 kredit.
Ezek alapján nekem mondjuk nem, ezek a tipikus blabla tárgyak. Ennél a tényleges gyakorlat szerintem többet ér és kevesebbe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!