Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek, aki havi nettó 1...

Szerintetek, aki havi nettó 1 milliót keres, az benne van a felső 20%-ban?

Figyelt kérdés

Vagy esetleg felső 15%-ban? Nem nagyon találtam erről statisztikát..

Mit gondoltok?

szept. 12. 13:59
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
12%
Ez már bőven az elit szint, top 1%. Nálunk a feleségem is megkeres az én 1,2 milióm mellé 800 ezret. Gondolhatjátok, hogy nem tesco párizsin élünk, mint a magyarok 90%-a.
szept. 13. 09:32
 22/25 anonim ***** válasza:
11%

"Elvileg két besorolás szerint is felső-középosztály"

Milyen besorolás szerint? A középosztály nem a társadalom közepe. A középosztály az, akinek a jövedelme lehetővé teszi a középosztály-beli életet: évi egy nagyobb külföldi nyaralés és több kisebb kirándulás, jó autó, egy drágább hobbi és emellett számottevő megtakarítás. Ez nettó 1 millióból nincs meg, az fix.

szept. 13. 09:39
 23/25 anonim ***** válasza:
56%

22~ Ez pontosabban inkább felső-közép és - autón kívül - 1-millióból bőven simán. De az autó is attól függ, hogy hogyan szerzi valaki. Ha mennék külföldre, én is meg tudnám tenni - az autón kívül. Vagy fordítva: meg tudnám tenni az utazást külföldre. Csak nem izgat. Helyette több utazás belföldön. Sok konkrétan. Miközben a fizetésem a fele sincs pedig. :-) Erre mondom, hogy nem lehet besorolni.

Két ilyen típust találtam, de például a melósokkal és a feltörekvőkkel az Indexen volt. Lehet, hogy az nagy hülyeség. Azt eddig soha nem láttam.

szept. 13. 09:48
 24/25 anonim ***** válasza:
77%

16: "Az egy háztartásban élők egy főre jutó bevételét kell nézni"

Ez azért túlzás, a megélhetési költségek nem lineárisan nőnek a háztartásban élők számával. Az Eurostat a háztartásokat úgy súlyozza, hogy az első ember 1, a 14 év feletti további személyek 0.5, a 14 alattiak 0.3 egységet számítanak, tehát egy egyedül élő ember 1, egy pár 1.5, egy két kisgyerekes család 2.1 egységnek számít.

szept. 13. 10:35
 25/25 anonim ***** válasza:
58%

Nincs ilyen fogalom, hogy felső 20 meg 15 %.

Nincs rá képlet, hogy kiket számolunk bele, és hogyan.

KSH alapján jövedelmi decilisek/ötödöm vannak, tehát tíz egyenlő számú csoportra bontják a társadalmat, azt háztartásonként egy főre jutó nettó jövedelemből számolják.

Nem mindegy, hogy keresel 1 milliót a párod is, van saját lakásotok, akkor belefér drága szórakozás, ruha, egzotikus utak, és még marad is félre.

Ha van egy milliós nettód, párod háztartásbeli, van 3 gyerek és még egy 200 ezres lakáshitelt törlesztesz, akkor kb. a legolcsóbb pennys alapanyagból főzhettek, hogy viszonylag normálisan egyetek, legyen fűtés, de semmi extra nyaralás/kiadás nem fér bele.

szept. 18. 01:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!