Boldognak kéne lennem nettó 504ezres fizetéssel 25 évesen?
A szűk baráti körömben ( 4 fő velem együtt ) én vagyok a 2. helyen ezzel. Habár kb. mindannyian ugyanazt a fizetést érjük el előbb-utóbb ( ha a szakmában maradunk / valaki nem alkot valamit, céget alapít, egyéb... ), mert ugyanazt dolgozzuk, ugyanolyan diplománk van, stb... Csak valaki előbb kezdte a munkát, így több munkahelyi tapasztalatot gyűjtött már össze.
Nem tudom, néha azt érzem tök jó, de vannak olyan napok / hetek, amikor teljesen összeomlok és úgy érzem, hogy semerre sem halad az életem és soha nem lesz semmim.
Jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy 2 év múlva és egy munkahely váltás után ez kb nettó 800 ezer körüli lesz + még talán az infláció.
Mohó vagyok, hogy én már most szeretném ezt?
Leszögezném, hogy nincs semmim.
Egy fityinget nem örököltem, ingatlant, ingóságot se.
Szerencsére adósságot se kaptam a nyakamba, így panaszkodni sincs okom.
Csak olyan nehéz a nulláról felépíteni magad, hogy legyen házad. Stabil bevételed, megtakarításod vésztartalékban, befektetések stb..
#7 Mármint egy bizonyos szinten normális magadat összemérni másokkal, de ahogy a kérdező leírja nekem kicsit túlzásnak tartom. Én is tudom hogy haverjaimhoz képest valszeg a top 25%-ban vagyok, és mind tudjuk ki az az IT-s s gazdag, de szerintem legtöbb ember nem vezeti ezres pontossággal/állít pontos ranglistát arról éppen ki mennyit keress.
Meg azért különbség van aközött hogy egyszer-egyszer elgondolkozik az ember milyen jó lenne többet keresni, meg aközött hogy rendszeresen lelkileg összeomlik miatta, miközben még nem is éhbérért dolgozik
Adossagot neg nem is tudsz orokolni.
Jo lenne elfelejteni ezt a baromsagot.
Addodagot, jellemzoen hitelt akkor orokolsz, ha van mellette pozitiv vagyon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!