Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Boldognak kéne lennem nettó...

Boldognak kéne lennem nettó 504ezres fizetéssel 25 évesen?

Figyelt kérdés

A szűk baráti körömben ( 4 fő velem együtt ) én vagyok a 2. helyen ezzel. Habár kb. mindannyian ugyanazt a fizetést érjük el előbb-utóbb ( ha a szakmában maradunk / valaki nem alkot valamit, céget alapít, egyéb... ), mert ugyanazt dolgozzuk, ugyanolyan diplománk van, stb... Csak valaki előbb kezdte a munkát, így több munkahelyi tapasztalatot gyűjtött már össze.

Nem tudom, néha azt érzem tök jó, de vannak olyan napok / hetek, amikor teljesen összeomlok és úgy érzem, hogy semerre sem halad az életem és soha nem lesz semmim.

Jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy 2 év múlva és egy munkahely váltás után ez kb nettó 800 ezer körüli lesz + még talán az infláció.

Mohó vagyok, hogy én már most szeretném ezt?

Leszögezném, hogy nincs semmim.

Egy fityinget nem örököltem, ingatlant, ingóságot se.

Szerencsére adósságot se kaptam a nyakamba, így panaszkodni sincs okom.

Csak olyan nehéz a nulláról felépíteni magad, hogy legyen házad. Stabil bevételed, megtakarításod vésztartalékban, befektetések stb..

szept. 5. 09:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem ha "boldognak" nem is "kellene" lenned ezzel, de alapvetően elégedettnek igen. Persze, végzettségtől függ, de szerintem az irány jó. Meg még lényegében kezdő vagy.
szept. 5. 09:41
 2/16 anonim ***** válasza:
54%
Nincs torvenyileg szabalyozva, hogy boldognak kell-e lenned ezzel a fizetessel, ez a te dontesed. En pl. nem lennek boldog vele.
szept. 5. 09:44
 3/16 anonim ***** válasza:
40%
Attol fugg mit dolgozol, itban ez edes keves
szept. 5. 10:12
 4/16 anonim ***** válasza:
64%
A pénz nem boldogít. Átlag felett keresek, de nem érzem magam jobbnak tőle.
szept. 5. 10:19
 5/16 anonim ***** válasza:
53%
4-essel értek egyet, nekem is megvan az 1 millió havonta, de nem emiatt vagyok boldog. Amúgymeg még ez sem olyan sok pénz, ha egy rendes lakást/házat akarsz venni (még hitellel is)
szept. 5. 11:30
 6/16 anonim ***** válasza:
65%
Mármint arról beszélgethetünk hogy a bér mennyire jó, ami röviden: magyar kilátásban nagyon jó, (nyugat) európai szemmel sírógörcs. De szerintem nálad pszihés problémák vannak, mármint szerintem az se normális/egészséges ha fejedben rendszeresen szigorú listában nézed baráti körödben ki keress többet.
szept. 5. 11:44
 7/16 anonim ***** válasza:
0%
6-os, miről beszélsz? Mindenki máshoz hasonlítja magát és az alapján akar minél jobb helyzetben lenni a társadalomban. Nincsenek pszichés problémái. Én is tudom ki mennyit keres és többet akarok náluk keresni. Ilyenek vagyunk. Kérdező, férfi vagy nő vagy amúgy?
szept. 5. 11:47
 8/16 anonim ***** válasza:
57%

#7 Mármint egy bizonyos szinten normális magadat összemérni másokkal, de ahogy a kérdező leírja nekem kicsit túlzásnak tartom. Én is tudom hogy haverjaimhoz képest valszeg a top 25%-ban vagyok, és mind tudjuk ki az az IT-s s gazdag, de szerintem legtöbb ember nem vezeti ezres pontossággal/állít pontos ranglistát arról éppen ki mennyit keress.

Meg azért különbség van aközött hogy egyszer-egyszer elgondolkozik az ember milyen jó lenne többet keresni, meg aközött hogy rendszeresen lelkileg összeomlik miatta, miközben még nem is éhbérért dolgozik

szept. 5. 13:05
 9/16 anonim ***** válasza:
52%
10 évvel idősebbként közelében sem vagyok ennek és mégis elégedett vagyok más miatt. Na ilyenkor mi van? :-)
szept. 5. 13:32
 10/16 anonim ***** válasza:

Adossagot neg nem is tudsz orokolni.

Jo lenne elfelejteni ezt a baromsagot.

Addodagot, jellemzoen hitelt akkor orokolsz, ha van mellette pozitiv vagyon is.

szept. 5. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!