Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Boldognak kéne lennem nettó...

Boldognak kéne lennem nettó 504ezres fizetéssel 25 évesen?

Figyelt kérdés

A szűk baráti körömben ( 4 fő velem együtt ) én vagyok a 2. helyen ezzel. Habár kb. mindannyian ugyanazt a fizetést érjük el előbb-utóbb ( ha a szakmában maradunk / valaki nem alkot valamit, céget alapít, egyéb... ), mert ugyanazt dolgozzuk, ugyanolyan diplománk van, stb... Csak valaki előbb kezdte a munkát, így több munkahelyi tapasztalatot gyűjtött már össze.

Nem tudom, néha azt érzem tök jó, de vannak olyan napok / hetek, amikor teljesen összeomlok és úgy érzem, hogy semerre sem halad az életem és soha nem lesz semmim.

Jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy 2 év múlva és egy munkahely váltás után ez kb nettó 800 ezer körüli lesz + még talán az infláció.

Mohó vagyok, hogy én már most szeretném ezt?

Leszögezném, hogy nincs semmim.

Egy fityinget nem örököltem, ingatlant, ingóságot se.

Szerencsére adósságot se kaptam a nyakamba, így panaszkodni sincs okom.

Csak olyan nehéz a nulláról felépíteni magad, hogy legyen házad. Stabil bevételed, megtakarításod vésztartalékban, befektetések stb..

szept. 5. 09:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Én kb ilyen reálértékű fizetéssel kezdtem, és örültem neki. Ha normálisan dolgozol, növöget az majd szépen, ne félj. A tbsz számládra menjen be 20% minden hónapban, és rendben leszel.
szept. 5. 16:50
 12/16 anonim ***** válasza:
51%
igen, annak. Ugyanis a boldogság nem a fizetésedtől függ. Ha neked igen, akkor szomorú életed lesz.
szept. 5. 18:23
 13/16 anonim ***** válasza:
74%
#12 de igen, pl. hajlektalankent nem tudnek boldog lenni, ettol meg egyaltalan nem szomoru az eletem.
szept. 5. 18:30
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igen.
szept. 5. 20:27
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

5-ös én viszont boldog vagyok attól, hogy jó a fizetésem. Mert a pénz nem boldogít, DE jó, ha van. Emlékszem azokra az időkre, amikor még csak parizeres zsemlére tellett, minden fillért ki kellett számolnom, hogy maradjon hó végén, kockás füzetben vezettem a kiadásaim és amikor mondjuk barátok hívtak ide-oda, sörözni, gondolkoztam, hogy egyáltalán el tudok - e menni és mennyi pénzt tudok erre költeni.

Ma 1.2 milliót keresek és örülök, hogy nem kell számolgatnom, hó végén sok pénzem megmarad és gyakorlatilag bármit akarok, azonnal tellik rá. Mellette eljutottam oda, hogy Budapest kiemelt környékén lakom a családommal és nincsen semmi gondunk. Szóval én boldog vagyok a helyzettől.

szept. 6. 09:08
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Költözzetek dél - alföldre ilyen 15-20 ezres városba, majd megtudjátok milyen nettó 216ezerér gürizni napi 14 órákat vendéglátásba
szept. 6. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!