Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Új munkahely kérte az előző...

Új munkahely kérte az előző hely kilépő papírjait?

Figyelt kérdés

4 év után átjöttem egy új céghez de ez nem vált be, így felmondok.

Ez az új hely kérte az előző hely kilépő papírjait. Én leadtam mindent a belépéskor ahogy kérték.

Most szeretnek álláskeresési járadékot kérni felmondás után. Ehhez kellenek az előző hely és a mostani kilépő papírjai is gondolom.

Az új hely ahonnan kilépék most, a régi hely leadott papírjait is vissza fogja hozzám juttatni,postázni? Vagy ez hogy van?

Amúgy multikról beszélünk, irodai állások.

szept. 2. 12:52
 1/10 anonim ***** válasza:
66%
Ott rontottad el elsőkörben, hogy leadtad az eredeti kilépő papírokat az új munkahelyen. Max másolatot szabadott volna. Jelezd a cég felé, hogy az álláskeresésihez szükséged van a dokumentumokra, így juttassák vissza azt is legyenek szívesek.
szept. 2. 13:02
 2/10 anonim ***** válasza:
14%

Minek adtad oda, minek mondtál fel?

Azért szokták elkérni, hogy később túszul ejthessék és ezzel elvegyék a kedved a felmondástól.

szept. 2. 13:39
 3/10 anonim ***** válasza:
41%
Minek akarsz álláskeresési járadékot kérni, ha már az új helyre felvettek? Ez nekem nem áll össze.
szept. 2. 14:12
 4/10 A kérdező kommentje:

Az új helyen 1 hónapja vagyok, de nem tetszik,így most fogok felmondani a napokban,utána szeretném igényelni.

Nyilván leadom ha kérik, ez elvileg egy normális dolog,sok helyen kérik.

szept. 2. 18:23
 5/10 anonim ***** válasza:
Leadod az ok, de nem az eredetit.
szept. 2. 18:29
 6/10 A kérdező kommentje:
ezt honnan tudhattam volna? ez volt az első munkahelyváltás az életemben. Mit tudok tenni most?
szept. 2. 18:32
 7/10 A kérdező kommentje:
Az előző munkahelyet valahogy meg lehet kérni,hogy újra állítsák ki a kilépő papírokat?
szept. 2. 18:34
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem
szept. 2. 19:41
 9/10 A kérdező kommentje:
Hát valahogy csak vissza lehet kérni a papírokat :D
szept. 2. 19:55
 10/10 anonim ***** válasza:

Az álláskeresési járadékhoz kizárólag az az igazolás kell, amit direkt az ellátás elbírálásához adtak ki. Ez egy külön formanyomtatvány, kötelező adattartalommal és minden munkáltató köteles a saját adataival kitöltve kiállítani a dolgozójának, ha a munkaviszonya megszűnik.

Azt semmilyen új munkáltatónak nem kell soha leadni, és ha leadtad véletlenül, akkor a munkáltatónak vissza kellett volna adnia, mert semmi köze nincs hozzá. Neki nincs arra szüksége.

Ha ezt a fajta igazolást adtad le, akkor azt kérd vissza, mert az kell az ellátásod elbírálásához. Legközelebb pedig ne add le!

szept. 3. 04:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!