Új munkahely kérte az előző hely kilépő papírjait?
4 év után átjöttem egy új céghez de ez nem vált be, így felmondok.
Ez az új hely kérte az előző hely kilépő papírjait. Én leadtam mindent a belépéskor ahogy kérték.
Most szeretnek álláskeresési járadékot kérni felmondás után. Ehhez kellenek az előző hely és a mostani kilépő papírjai is gondolom.
Az új hely ahonnan kilépék most, a régi hely leadott papírjait is vissza fogja hozzám juttatni,postázni? Vagy ez hogy van?
Amúgy multikról beszélünk, irodai állások.
Minek adtad oda, minek mondtál fel?
Azért szokták elkérni, hogy később túszul ejthessék és ezzel elvegyék a kedved a felmondástól.
Az új helyen 1 hónapja vagyok, de nem tetszik,így most fogok felmondani a napokban,utána szeretném igényelni.
Nyilván leadom ha kérik, ez elvileg egy normális dolog,sok helyen kérik.
Az álláskeresési járadékhoz kizárólag az az igazolás kell, amit direkt az ellátás elbírálásához adtak ki. Ez egy külön formanyomtatvány, kötelező adattartalommal és minden munkáltató köteles a saját adataival kitöltve kiállítani a dolgozójának, ha a munkaviszonya megszűnik.
Azt semmilyen új munkáltatónak nem kell soha leadni, és ha leadtad véletlenül, akkor a munkáltatónak vissza kellett volna adnia, mert semmi köze nincs hozzá. Neki nincs arra szüksége.
Ha ezt a fajta igazolást adtad le, akkor azt kérd vissza, mert az kell az ellátásod elbírálásához. Legközelebb pedig ne add le!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!