Akik sör gyárban dolgoznak, azok mennyi sört vihetnek el ingyen és milyen rendszerességgel?
Évekig voltam laborvezető az egyik hazai sörgyárban. A dolgozók szigorúan csak alkoholmentes - többnyire radler - söröket fogyaszthattak munkaidőben korlátlan mennyiségben. Még maguk a sörfőző mesterek sem ihattak alkoholos sört, kóstolópróba céljából sem! Minden nap oda-vissza (tehát amikor dolgozni jöttél, és akkor is mikor a műszakod után hazamentél, be- és kicsekkolás előtt) alkoholszondáztatás volt. Ha valakit egyszer lebukott a szondáztatáskor, akkor rögtön jegyzőkönyv, be az irodába és ott fejmosás. Ha másodjára is lebukott, akkor azonnali hatállyal kirúgás. (Volt rá példa, nem is kevés!)
Némelykor a folyamattervező mérnökök, élelmiszermérnökök kóstolhattak normál alkoholos sört ( Pl.: Ha új termék került gyártásra), nekik is csak úgy lehetett normál sört kóstolniuk, ha a biztonsági őrök főnökével megbeszéltek egy fix időpontot (tehát mikor lesz a kóstolás), valamint egy lista azokról, akik kóstolni fognak, valamint kóstoláskor volt ott egy tanú. Minden le volt papírozva.
" Hát ku..a nagy baj is lenne, ho csak így ki lehetne hozni gyógyszert. Olyan komoly minőségbiztosítás van, hogy minden szem gyógyszer számon van tartva. "
Na persze... Az igen, ami megy ki a forgalomba. De én minőségellenőrzésen dolgoztam 10 évet, kb. kilószám vihettünk haza bizonyos gyógyszereket, mert a mintázás nem darabszámra ment, csak ránézésre, egy-egy zacskónyi mennyiség (mondjuk 100 szem, de több zacskó mindenből). Abból a vizsgálatokhoz felhasználtunk 10-20 szemet, a többi kuka. Amit hazahordtunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!