Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha a munkáltató gyakran nem...

Ha a munkáltató gyakran nem tud munkát biztosítani jár kárpótlás?

Figyelt kérdés

Közvetítő által dolgozok egy helyen és rendszeresen elküldenek mert nem tudnak több embert fogadni. 1 műszakban vagyok beosztva éjszaka (határozatlan munkaszerződés).

2 hete dolgozok ott és eddig 5x küldtek el, 3x tudtam dolgozni.

A munkáltatót megkérdezem sose tudják, hogy tudnék-e menni aznap, mindig akkor derül ki amikor megjelenek munkára készen.

Azt mondták, hogy a napi fizetés 10%-a jár, de a szerződésben nincs erről infó.

aug. 26. 23:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy mi van a szerződésben.

Pld en ugy vagyok, ha nincs munka akkor 12 órát végig ülöm a kollégával es kesz, anno hazaküldtek kényszerszabadságra most nem. Kipihenem magam es megyek haza

aug. 27. 02:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Szerződésben ahogy néztem erre nem térnek ki.. Nekem minden nap menni kell de úgy, hogy nem is biztos. Aztán feleslegesen utazok 2 órát.
aug. 27. 03:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, amíg fizetik azt az időt is, amikor feleslegesen mész be, addig engedd el azt, hogy feleslegesen utazol 2 órát. Ugyanis munkavégzési kötelezettség téged terhel, az, hogy a munkáltató nem tud munkát biztosítani, az ő baja, nem a tied.

Neked meg kell jelenni munkaképes állapotban a munkáltató által megszabott munkavégzési helyen. Minden más az ő problémája.

Abban az esetben, ha nem tud munkát biztosítani és a munkáltató közlése alapján emiatt nem kell megjelenned a munkáltatónál, akkor állásidőre köteles bért fizetni munkavégzés nélkül is.

Semmi szabálytalan nincs abban, hogy ha megjelenéskor derül ki, ma sem tudsz dolgozni és adott esetben hazaküldenek. Ha ő ezt hónapokon keresztül eljátsza, akkor eljátsza. Az más kérdés, hogy emberileg minek minősíted az ilyesmit. De jogilag nem lehet belekötni...

aug. 27. 04:53
 4/5 A kérdező kommentje:
Szóval csak akkor fizetnek bért ha előre szólnak, hogy ne menjek? Így már érthető viszont, hogy miért mindig "akkor derül ki".
aug. 27. 05:24
 5/5 anonim ***** válasza:

"Szóval csak akkor fizetnek bért ha előre szólnak, hogy ne menjek?"

Nem. Bért mindig kell fizetnie. Vagy azért, mert megdolgoztál érte, vagy azért, mert nem tud munkát biztosítani és állásidőre küld.

aug. 30. 04:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!