Ha külföldön magasabbak a költségek, akkor hogy éri meg kimenni külföldre dolgozni?
Figyelt kérdés
aug. 10. 17:38
1/16 anonim válasza:
Nagyon konnyu kiszamolni, ha mondjuk itthon keresel A osszeget es X megelhetesi koltsegeid vannak, kint pedig Y megelhetesi koltsegeid lennenek, akkor legalabb A + (Y - X) osszeget kell keresned kint, hogy megerje kimenni, ha csak az anyagi oldalat nezzuk a dolognak. Ez egyes teruleteken kimondottan egyszeru (IT pl).
2/16 anonim válasza:
Ha ehhez kérdést kell kiírnod, akkor neked valószínűleg sehogy nem érné meg.
4/16 anonim válasza:
Úgy hogy a bérek is magasabbak.
De például Ausztriában simán ki lehet még fogni 500 euróért albérletet és ez tartalmazza általában a rezsit is.
5/16 anonim válasza:
úgy hogy szakmával, nyelvtudással, referenciával, szakmai tudással mész ki, így jó fizetést kapsz.. és nem pedig 12 órás szalagmunkát végzel minimálbérért.
6/16 anonim válasza:
Nagyon személyes példával jövök.
Otthon ketten kerestünk 700.000 forintot.
Lakás 200.000
Rezsi nyáron 40.000 télen 70.000
Bkk 20.000
Teloszamla 20.000
Takarítoszer, kaja 300.000 körül. (férj sok húst eszik, én nem ehetek bármit mert cukorbeteg vagyok) és akkor meg nem voltunk moziba, vagy ruha, ilyesmi.
Külföldön keresünk 5000 eurót.
Lakás rezsivel 600-700(400 a lakás, többi rezsi)
Takarítoszer, kaja 1000 euró
Teloszamla 20 euró.
Érzed a különbséget? Ugyanannyiba kerul minden itt mint otthon, sőt még olcsóbb is, de jobbak a fizetések.
8/16 anonim válasza:
Sokan úgy mennek hogy szàllást is kapnak. Nah úgy aztán lehet spórolni, ha nem vagy válogatós..
9/16 anonim válasza:
úgy hogy itt kint 3x annyit keresek csak én mint otthon, és még a páromról nem is beszéltem.
10/16 anonim válasza:
Azért, mert el tudod adni a rokonaidnak, hogy nem mosogatni mentél ki alamizsnáért, hanem komoly munkád van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!