Mit lehet tenni ha nem fizet a munkáltató?
És kiderül hogy be sem voltam jelentve?
Itt vagyok pénz nélkül és ...
Kormányhivatalokban találod a Foglalkoztatás-felügyeletet. Ők az illetékes hatóság, ott kell panaszt tenni.
Ha nem évek óta dolgozol ott bejelentés nélkül, akkor félnivalód nincs a hatóságtól sem.
Van írott munkaszerződésed? Mert az sokat segítene.
Ha nincs, az sem kizáró ok a fizetés megszerzésére, csak bonyolultabb.
Pár napi munka, jelentős túlórával, napi16 óra, vártuk a szerződést, semmi. Pihenőidő semmi. Otthagytuk, mire közölték nem fizetnek ki mert nem vettük fel a többi munkát.
Hülyék ezek?
Tudom mi is hülyék vagyunk de pályakezdő tizenévesek.
Következőnél jobban figyelj, hogy első az írásos szerződés.
Amíg az nincs a kezedben addig egy percet se dolgozz.
"Gondolom azért is nem fizet, mert semmilyen szerződés és bejelentés nem volt."
"Amíg nincsen hivatalos munkaszerződésed, addig semmilyen munkát nem is végezhetnél. "
Ráutaló magatartással a munkaviszony, vagy egyszerűsített foglalkoztatás létrejön írott szerződés nélkül is. Nem tudjuk, hogy eredetileg melyik lett volna.
Egyszerűsített foglalkoztatás keretén belül pedig nem is kötelező az írott szerződés.
Amit magadért tehetsz kérdező, az az, hogy panaszt teszel a munkáltató ellen a kormányhivatalban található munkaügyi hatóságnál -> Foglalkoztatás-felügyelet.
Majd ők intézkednek, hiszen azért vannak.
Itt találod őket ->
Keresd meg a foglalkoztató/munkáltató székhelye szerint illetékes hatóságot, ott tegyél panaszt. Például, ha Tatabánya, akkor Komárom-Esztergom megyét kell keresned hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!