Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit lehet tenni ha nem fizet...

Mit lehet tenni ha nem fizet táppénzt a munkáltató?

Figyelt kérdés
Valaki tisztában van a fent említett kérdéssel? Ha tudnátok nekem segíteni, leírnám priviben, miről van szó. Fontos lenne! Köszönöm.

2020. nov. 2. 13:25
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
46%

A táppénzt NEM a munkáltató fizeti, hanem a biztosításod alapján a Tb-től kapod.

Vagy esetleg a betegszabadságra járó összegről van szó???

2020. nov. 2. 13:41
 2/20 anonim ***** válasza:
89%

Ezt olvasd végig, minden részletesen le van írva!

[link]

2020. nov. 2. 13:42
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Az első 15 napra betegszabadság jár, azt fizeti a munkáltató:

"A betegség miatti keresőképtelenség első 15 munkanapjára az általánosan használt kifejezéssel ellentétben nem táppénzt, hanem ún. betegszabadságot vehet igénybe az arra jogosult munkavállaló. A betegszabadság kizárólag a munkavállaló saját betegsége esetén jár.

A munkáltató a munkavállalónak – betegsége miatti – keresőképtelensége esetén naptári évenként 15 munkanap betegszabadságot ad ki.

Év közben kezdődő munkaviszony esetén a munkavállaló a betegszabadság arányos részére jogosult."

Az ez után következő időszakra pedig táppénz jár, de azt nem a munkáltató fizeti, hanem az OEP, a munkáltató csak továbbítja az OEP felé.

Az is előfordulhat, hogy későn adtad le a munkahelyeden a táppénzes papírt és csak következő hónapban kapod meg.

2020. nov. 2. 13:47
 4/20 A kérdező kommentje:

Betegszabadsagrol van szo.

Nem adtam le keson, ugyanis nem mehetek el tappenzre mert a munkaltato nem tudja "finanszirozni". Allam altal dolgozom. Alairattatott velem munkakezdes elejen egy felmondasi lapot amit "januar 31." el kell neki kuldenie mivel 25ev alatti munkavallalonak a munkaltatom nem mondhat fel. Igy azzal dobalozik h bekuldi a felmondasom ha elmegyek tappenzre. A felmondasi lapon januar 31.-nek rajta kellene lennie, de ha nincs rajta olyan datumot ir ra amilyet o akar. Sajnos en azt nem figyeltem h van-e rajta datum vagy nincs..

2020. nov. 2. 14:22
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

mit értesz azon, hogy "állam által"???

Közalkalmazott vagy???

Nagyon zavaros az, amit írsz....

2020. nov. 2. 14:25
 6/20 A kérdező kommentje:
Hat munkakozvetito altal dolgozom. A munkaltatom kapja a tamogatasokat.
2020. nov. 2. 14:28
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát kérdező, ez tényleg nagyon zavaros, amit írtál... Milyen jan. 31-e?

"Nem adtam le keson, ugyanis nem mehetek el tappenzre mert a munkaltato nem tudja "finanszirozni". Allam altal dolgozom."

Az előbb leírtam, hogy a táppénz és a betegszabadság nem ugyanaz. Ha az "állam által dolgozol", akkor mi az, hogy a "munkáltatód nem tudja finanszírozni"?

Jó lenne, ha leírnád azt, ami EDDIG történt.

Beteg voltál, kiírt az orvos, leadtad a táppénzes papírt és nem kaptad meg a pénzt?

2020. nov. 2. 14:32
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Totál káoszos zavar, tényleg nem érteni, hogy mi a helyzet...
2020. nov. 2. 14:45
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan hol vagy állományban????

A közvetítő nem alkalmazza az általa közvetített embereket!

Hol dolgozol, hová szól a jogviszonyod???

2020. nov. 2. 14:46
 10/20 A kérdező kommentje:
Hat ennel erthetobben nem tudom hogy irjam le. Hivatalosan be vagyok jelentve 6 honapig 8 oraba, de 5 orat dolgozom. A jelenletit ala kellett irnom meg a havi fizetest. Ami 133.000ft lenne de en csak 80.000ftot kapok. Beteg vagyok, kiirt az orvos, tappenzes papirt nem adtam le mert azt mondta a munkaltatom h o nem tudja es nem is fogja fizetni. Dontsem el h akarok e dolgozni mert ha nem akkor bekuldi a felmondast ami szerint en mondok fel. Tudom, h az elso 15 nap az betegszabadsag na es azt nem fizeti a munkaltato.
2020. nov. 2. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!