Mit lehet tenni a munkáltatóval ha nem adja le a tappenzes papírom?
A terhességem elejétől táppénzen vagyok, bár elég bonyolult volt a helyzet...lényeg, hogy a főnököm nem örül ennek. Eddig is mindig késett a pénzem, de mostmár lassan 20.-a es sehol semmi. Felhívtam erre ő: "hat nem tudom mikor adtam le...meg biztos leadtam..."
A könyvelője tovabbitja az Oep-nek. Mivan ha nem adta le egyáltalán? Nem tehetek semmit?
Lehet, hogy rosszul tudom, de szerintem normális, ha 20-án még nem kaptad meg, mert a táppénz mindig később jön, nem úgy, mint a fizetés. Illetve úgy szokták, hogy mikor a fizetést számolják és utalják a munkahelyen, mondjuk 10-ig, akkor azokkal a számításokkal együtt küldik a táppénzigényt is el, egy programon belül. Így ha 10-én adják le, akkor természetes, hogy az oep sem végez vele 1-2 nap alatt. A főnök "örömének" ehhez semmi köze. Egyébként meg ha nem vett ki az állományból, márpedig azt nyom nélkül nem nagyon tehette meg, akkor a nav is érdeklődni fog, hogy hogy a fenében nem kaptál te abban a hónapban sem táppénzt, sem fizetést? Szóval olyan nincs, hogy téged csak úgy elfelejt.
Tudtommal beküldheted te is az oepnek a táppénzigényedet, de azzal sem leszel előrébb, mert utána ők megkeresik a munkáltatódat, visszaigazolás céljából, így időben megint ugyanott leszel. Szóval inkább nyugodj meg, és fogadd el a helyzetet, nem vagy vele egyedül. Akinek nem adja le elsején a munkáltatója a papírját, az ilyen későn kapja meg, ez van.
Lehetséges hogy igazad van. Eddig is 15.e korul jott. Viszont ha esetleg mégsem adta le??? Szóval szerinted ilyet nem tehet? Nem egy ilyen esetről hallottam már...
Bemegyek az Oephez utanajarok. Azert ez tőlük is undoríto. Azert mert valaki kismama nem kell neki időben fizetni? Oke hogy a parom haromszor annyit keres mint en, de van amit az én bankszamlaszamomról vonnának de így nem tudnak és ezmiatt kések a befizetéssel.
Az OEP-nek nyolc napja van,c sak kérdés, mikortól kezdődik a nyolc nap. Te leadod a mtatónak, ő aszalja a kocsiban egy hétig, elviszi a könyvelőnek, ott is kallódik pár napot...
Plusz most már csak elektronikusan lehet beadni, sajnos én is jértam úgy, hogy időben beadtam, az OEP visszadobta, mert nem volt jó a regisztráció, elírták a mailcímet. Be kellett adni újra, majdnem három hét volt, mire feldolgozták, addig nem adhattam be újra az igénylést.
Igazam volt, a munkáltatóm cseszett az egészre...de persze a könyvelőre fogta, de ismerem jól...
Na mindegy elvileg a héten már megkapom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!