Mit lehet tenni ha nem fizet táppénzt a munkáltató?
Na ezt aztán végképp nem értem.....
Magánembereknél végzed a munkát, de KI A MUNKÁLTATÓ???
A közvetítőcég?
Miféle konstrukció ez????
16-os, azt sem tudod, milyen jogviszonyban dolgozik a kérdező, de már jelentse fel!! Megőrülök ettől, hogy mindenre csak a feljelentés, kapásból.
Te hogy éreznéd magad, ha mindenki kapásból feljelentene Téged mindenért?
Kezdem kapizsgálni... bár lehet, nem jól következtetek:
A kérdező szerintem valamilyen munkaközvetítő cég által dolgozik, az is lehet, hogy valami háztartásvezető, házvezetőnő közvetítés, stb. és a közvetítő cég talán nem is jelenti be, csak mondjuk megbízási szerződéssel dolgozik vagy egyszerűsített foglalkoztatással.
Mondjuk az "állam által dolgozom"-ot még akkor sem értem...
Áááá, lehet, kitaláltam, mégis!! (17-es vagyok)
Ha valakinek nincs munkája, akkor ugye regisztrál a munkaügyi központba, segély lejár, az aktív korúak támogatását pedig csak akkor kapja, ha van 1 év alatt min. 30 nap ledolgozott munkája (akár háztartási munka, bejelentve valakinél)
Alighanem ez a helyzet és akkor valóban nem is fog fizetni a munkáltató, mivel az magánszemély.
Ha FIX, időponttal elátott szerződésed van, akkor az nem csak téged, DE a munkáltatót is köti.
Ha december 31.-ig szól a határozott idejű szerződés, akkor azt nem mondhatja csak úgy fel a munkàltató.
HA beteg vagy, akkor OTTHON maradsz.
Világjárvány van. Jóreggelt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!