Ha ennyi pozícióban bevethető vagyok, akkor nem érdemlnék kicsivel nagyobb fizetést?
Az eredeti szakmám autószerelő, azon belül teherautókra szakosodtam. 9 éve dolgozom egy logisztikai cégnél, az első 2 évben csak szerelő voltam, aztán sofőrre volt szukség, és megcsináltam a CE jogsit, hogy kamionozhassak is, mikor arra van szüksége a cégnek. Aztán 5 éve fuvarszervezőből volt hiány (jól beszélek angolul és nemetül is, de nyelvvizsgám nincs), így oda tettek, hogy alkalmanként azt is csináljam, mikor egy kolléga beteg, vagy szabadságra megy. Jelenleg már ott tartunk, hogy kb 3 hetente ide-oda helyeznek, egyik héten még a műhelyben szerelek, aztán kamionnal kiküldenek Svédországba, mikor pedig hazaérek akkor pedig betesznek az irodába fuvarszervezőnek. Teljesen kaotikus az egész, mindig oda helyeznek, ahol épp emberhiány van.
Mindezért csak az adott pozició bérét kapom meg. Tehát ha egy hónapban 2 hétig kamionozok és 2 hétig szerelek, akkor 2heti alap kamionos fizetést kapok, és 2 heti szerleőit.
#1: A kérdező egy Jolly Joker a cégnek már akkor is, ha csak a fele lenne igaz annak, amit leírt (és nincs okom kételkedni benne).
3 különböző szakmában tud helyettesíteni. Ha nem csinálná, akkor a cégnek kellene, hogy legyen 3 embere, aki éppen elérhető.
Kérdező, azért nyilván azért nem fogsz háromszoros bért kapni, de én a helyedben megkérdezném a informálisan a főnököt, hogy mekkora az esélye egy fizetésemelésnek. Ha nem tetszik a válasz, akkor keresnék egy másik melót és amikor oda felvettek, a felmondáskor, amikor elkezdenek pánikolni mondanám, hogy 50% emelésért maradok (és ezt írásban kérném). Ha nem, akkor a felmondás végleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!