Ha 2022-ben br 700 volt a fizetésem, akkor az idén kb mennyi lenne?
2022-ben a 700000-ből vehetett 700000 egységnyi “fogyasztói kosarat”. Ma már csak 520000 egységnyi fogyasztói kosarat kap meg 700000 forintért.
Másképp kifejezve: a mai 700000 forint 520/700=74,29%-át éri a 2022-es 700000 forintnak.
(Javaslom olvasd el mégegyszer a hozzászólásomat, igaz nem neked szólt, hanem a kérdezőnek.)
"A béred attól függ, hogy a tudásodra mekkora a kereslet a munkaerőpiacon és ezt a tudást rajtad kívül hányan birtokolják."
Tényleg? Akkor vajon az Audinál Győrben egy sori összeszerelő munkás miért keres bruttó 810 ezres alapbéren, ha elvileg minden majom betud húzni 2-3 csavart? Tán csak nem azért, mert a vállalat meglehetősen gazdag és van miből adni? És még így is olcsó munakerő a magyar. Ezt fejtd meg nekem mielőtt okoskodsz!
Ez szerintem terület függő, nem emelkedtek mindenhol egységesen a bérek.
Voltak olyan területek ahhol a reálkereset csökkent az utóbbi 2 évben azaz kevesebb volt az emelés mint az infláció. (Tudok olyat ahol pl 2024 elején 5% volt a béremelés)
Voltak olyan területek ahol pedig nőtt a reálkereset, tehát az évi bérnövekedés magasabb volt mint 17%.
Azért ez nem kis különbség, szerintem jobban járnál ha tapasztalat + területtel írnád ki.
Átlagbérrel vagy inflációval is lehet számolni attól függ mire vagy kíváncsi. De a bruttó 700 2 eve az ma kb bruttó 950 lehet valóban.
A két év alatt a minimálbér összesen 30%-kal nőtt az infláció 32% volt.
Szerintem az 5-ös válaszoló kicsit félreértette a kérdést.
Azt számolta ki hogy ma a bruttó 700 ezer ft annyit ér mint 2 éve a br 520 ezer ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!