Lehet Hüje kérdés... de nem tudom mennyit keresnék naponta nettóban diákmunká.😅 Mennyi bruttó 963ft/óra 8órában a fizetésem?
Figyelt kérdés
2021. márc. 27. 20:50
2/9 anonim válasza:
Ha iskolaszövetkezeten keresztül dolgozol, 15%-ot vonnak a bruttóból.
3/9 A kérdező kommentje:
2es! Miért? Ezt nem is tudtam és nem is mondták😱
2021. márc. 27. 21:31
4/9 anonim válasza:
Mit miért? Mert ez a törvény. De ha te magad is tudod, hogy különbség van a bruttó és a nettó között, akkor miért lep meg, hogy vonnak a bruttóból?
5/9 anonim válasza:
Ez tényleg hüje kérdés. Van vagy 1000 kalkulátor ami kiszámolta volna neked.
7/9 anonim válasza:
963Ft/óra bruttó az 808Ft/óra nettónak felel meg, heti 20 órában egy ilyen munka 64.640Ft/hó nettóban.
Diákmunka esetében az adó 16%, tehát a bruttó fizetésed 84%-át kapod pénzhez (0,84x963=808)
Nem diákmunka esetén az adó 35%.
8/9 anonim válasza:
Az szja-t 2016-ban csökkentették 15%-ra, rendes munkaviszony esetén 33,5%-ot vonnak. Értem, hogy kerekítünk, de azért na.
9/9 Laly1972 válasza:
Ez egy hülye kérdés j - vel.... :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!