Programozást vagy villanyszerelést érdemes tanulni inkább, szerintetek? Karrierváltó vagyok (szeretnék lenni). Pro kontra is írjatok nyugodtan..igaz, hogy programozók között sok a gerincsérves, hogy előbb-utóbb elkerülhetetlen a sok üléstől?
"menjen inkább szerelönek, ahhoz nem kell sok ész"
Azért ez óriási tévedés, a villanyhoz ész is kéne (nem a gipszkeveréshez).
Programozó vagyok. Egyik barátom villanyszerelő. Elég jól össze tudom hasonlítani.
Én, a programozó:
+ Itthonról dolgozok, kényelmesen, a magyar átlagfizetés háromszorosáért
+ Kötetlen a munkám, bármikor dolgozhatok, csak legyen meg a task határidőre
+ Nincs szinte semmi költségem, saját eszközökkel dolgozok
+ Nem kell túlóráznom vagy hétvégén dolgoznom
- Alig mozdulok ki
A barátom, a villanyszerelő:
- Marha sokat dolgozik, akár hétvégén is, mégsem keres túl jól
- Porban, kényszertesthelyzetben kénytelen dolgozni
- El kell viselnie a hülye ügyfeleket
- Elég sok költsége van: szerszámok, szerelési anyagok, stb
+ Sokat mozog, sokat van emberek között
Döntsd el te, melyik a jobb.
Egyébként egy jó szék és jó asztal kérdése és nem leszel gerincproblémás az ülőmunkában sem. Csak persze ehhez nem a 40 ezres EMAG-os széket kell megvenni. Nekem a székem 190 ezer volt és még ennek az ára sincs sehol egy Herman Millerhez képest, a magasságban állítható asztal meg 250 ezer és így időnként fel tudok állni és állva dolgozni.
Na de hol kezdjen bele az ember??
Sok szabadidőm van a munkahelyemen, üres perceimben szivesen tanulnák, csak a kezdet nehéz.
#15: felvi.hu
Előszőr egy anyanyelv szak, utána jöhet egy ízlés szerinti IT
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!