Meddig tudnátok bírni egy monoton operátori munkát, ha ilyen körülmények vannak bent?
Az rendben van, hogy alapvetően egy gyári, betanított operátori munka unalmas. Viszont sokan beszélgetéssel, cigizéssel dobják fel a hangulatot.
Viszont én egy olyan helyen vagyok több, mint fél éve, ahol:
-én nem cigizek, de akik cigiznek, azok se igazán mehetnek ki
-nincs beszéd. Csak annyira szólalok meg, hogy jelezzem, megyek wc-re. Vehetjük úgy is, hogy csendben lét van. És ez nem egy napra jellemző, hanem állandóan így van.
-ugyanazokkal a személyekkel vagyok, mióta ezen a helyen vagyok. Egymással se nagyon beszélgetnek. (Na jó, pár nap kivétel, de az mi, fél évhez képest?)
-nem nagyon adnak lehetőséget arra, hogy mást csinálhasson az ember
-ugyanannál a gépnél vagyok, nincs termékváltás, mint pl. újság esetén. Tehát, még annyi változatosság sincs, hogy ez a termék most barna, de a következő zöld
-ha szünet van, kiindulok, kint vagyok 20 percig, aztán vissza kell menni a területre. De a terület és az étkező közt több percnyi séta van. Ha elindulok szünetre 25kor, visszaérek 52re, máris kapom nem egyszer, hogy fél órát voltam kint.Akik megszólnak, van, hogy kimennek x-kor, de még le se telt a 20 perc, már bent vannak. Pl. kimennek 25kor, de 50 helyett már 45kor bent vannak
-igaz, nincs szalagmunka, de megállás nélkül csak tolják az anyagot a következő állomásra. Nem lehet pár másodpercre se megállni, kapja az ember megjegyzést, hogy ott az anyag, amivel foglalkozni kell. Volt, hogy más soron voltam, de ugyanazt kellett csinálni és más emberrel voltam. Látta az egyik kolléga, hogy nincs mit csinálnom(az előttem levőre vártam,mert az ő gépe lassabb volt, mint az én gépem), máris hozta a puffert, hogy nehogy pihenjek pár másodpercig.
Máskor volt, hogy még annyira se tudtam megállni, hogy kifújjam az orrom, mert az anyag jött és jött
-nem lehet az embernél víz, mert elektronikai alkatrészeket tartalmaz a termék, amit csinálunk. Ki kell menni a terület elejére, hogy lehessen inni vizet
-terület elején még saját dolog se lehet (itt táskára gondolok), csak elzártan a szekrényben. Egy munkatársam emiatt már inkább öltözőben eszik, mert amit hozna kaját, nem fér el a szekrényben(max 25x25 cm-s szekrényről van szó kb. De lehet, hogy inkább 20x20. Nem mértem le. Egy ilyen normál, egyszerhasználatos műanyag, lefóliázott tárolóban levő kaja nem fér el a szekrényben, max átlósan betéve esetleg)
Igazából már a felmondáson gondolkodom, mert számomra megterhelő az, hogy állandóan ugyanazt kell csinálni(szószerint), kb ugyanazokkal az emberekkel vagyok, feszült vagyok a munkahelyen, 0 jókedvem van.
Fejlődési lehetőség ennél a területnél nincs, nemcsak én vagyok ugyanott féléve, hanem több másik személy is. És látom azt is, hogy egy adott személyt beosztanak egy adott helyre, a nap végén lelkileg rottyon van, mert utál ott lenni, ahova folyamatosan beosztják napról napra.
Ha pl. kitekintek decemberig, azt látom, hogy decemberig bezárólag ugyanott vagyok, ugyanazokkal az emberekkel, mintha nem is telt volna el x hónap.
Kérdés adott: meddig tudnátok elviselni egy ilyen munkát lelkileg? Mikor jönne el az a pont, amikor azt mondanátok, hogy elég volt?
Nem az a lényeg, más meddig bírná, hanem az, hogy te meddig bírod?
Meg van esélyed eljönni onnan? Mennyire kell a lóvé? Milyen papírod van? Nemed? Korod? Jogsi? Beállnál pl. katonának?
Leírásod alapján sokkal értelmesebb vagy Te ennél. Ha nem fizet nagyon jól, akkor válts.
Egyébként az ország melyik területén laksz?
Nyugodtan írj privátban is
Itt a fele társaság HO-ban dolgozik a másik fele pedig mérnök és agyszebész. Itt már az emberek nem végeznek operátori munkát, mert ez Magyarország, a jólét országa. Itt mindenki csilliárdos. JA NEM!
Komolyra fordítva:
Talán 1 hónapot kibírnék, de többet semmiképpen sem.
Köszi mindenkinek a választ. :)
Azért jó látni, hogy nem vagyok egy el*zeszett valaki, aki nem bírja ennyire a monoton munkát.
Igazából volt olyan munkahely, szintén operátorként, ahol azért kicsit jobban eltelt az idő, igaz ott csak pár napig voltam. Volt, ahol 4 óránként váltották a feladatokat, hogy az ember egyrészt üljön(!), másrészt ne ugyanazt csinálja egész nap. Itt meg? Meg is *ohad már az ember, mert állandóan ugyanazt csinálja.
4-es: még 300 ezret se éri el a pénz. Max. akkor éri el, ha visszamenőleg az alapbér emelést megkapja az ember vagy ha esetleg túlórázik. Amúgy meg a 280 ezer forint is jó fizetésnek számít itt.
5-ös: katonának hiába állnék be, túlsúlyos vagyok, gyógytesis voltam, mozgásszervi bajom van, fogaim egy része is hiányzik. Ja és a látásom se éles és nagy eséllyel van valami szembetegségem is.
31 éves vagyok egyébként, de amiért nő, egyből kiesik a kőművesség, asztalosság, villanyszerelés.
6-os: jelenleg Balaton környékén vagyok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!