Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez esetben én voltam ostoba...

Ez esetben én voltam ostoba vagy a cég volt gerinctelen?

Figyelt kérdés

A sztori röviden jelentkeztem egy helpdeskes állásra. Volt egy online nagyon rövid (kb 20 perces interjú). Pár héten belül jött az email, hogy felvettek és munkakezdés jövőhéten. Az első nap az oktatásról papírok kitöltéséréről szólt. A napnak vége lett az egyedüli ami gyanús volt, hogy nem volt munkaszerződés. Majd este jött egy email amiben visszautasítottak valami mondvacsinált indokkal. Majd több telefonhívás után a HR-s nő elmondta, hogy az nap egy titkos interjú volt.

Számítanom kellet volna erre és én voltam naív?

Megjegyzés ennél az állásnál még pályakezdő voltam...

aug. 2. 10:04
 1/8 anonim ***** válasza:
95%

Nem volt korrekt húzás az tuti.

Másik oldalról ha lett volna szerződés, akkor is elküldhettek volna 1 nap alatt ha nem jösz be.

Ez a titkos interjú egy gyökérség az biztos. Amúgy ha azt írták ,h felvettek aznaptól kezdve, akkor jogilag arra a napra fizetés is járt volna meg bejelentés, stb. Ha nincs a kezedben munkaszerződés, akkor is, hisz a megállapodás írásban megtörtént. Szóval eléggé amatőr egy cég lehet, hogy ilyen támadási felületet nyit.

aug. 2. 10:13
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem nem kellett, hogy számítsál rá. Ilyenről még én sem hallottam. Szerintem egyértelműen tájékoztatniuk kellett volna róla, hogy az első nap egyúttal próbanap/próbainterjú/stb. Érdekes lehet ennek a törvényi háttere is, mert kérhetnek próbanapot, de azt akkor ki kell fizetniük.
aug. 2. 10:15
 3/8 krwkco ***** válasza:
83%

Gyökérség és törvénytelen. Ha megjelent volna egy munkaügyi ellenőr és egybehangzóan állítjátok, hogy felvettek és dolgozóként vagytok jelen, akkor a céget megbüntették volna.

De lehetett volna szerződést írni próbaidővel és az első nap utáni felmondással.

aug. 2. 10:30
 4/8 anonim ***** válasza:
95%

Az törvényes, hogy nincs egyből munkaszerződés, mert 30 napja van rá a munkáltatónak.

Azt is megtehetik, hogy egy nap után elküldenek, mert próbaidőn bármikor indok nélkül felmondhat bármelyik fél.

Az viszont, hogy "titkos interjú" baromság. Te az első munkanapodra mentél be, amiért fizetés jár, ők ezt akarják megúszni.

aug. 2. 11:17
 5/8 anonim ***** válasza:
94%

"Az első nap az oktatásról papírok kitöltéséréről szólt."

Nekem az nem világos, hogy mi volt a célja a 'titkos interjúnak', az hogy hogyan hallgatod az oktatást vagy hogyan tudsz papírokat kitölteni és aláírni?

aug. 2. 11:30
 6/8 anonim ***** válasza:
68%
cool story bro
aug. 2. 11:49
 7/8 anonim ***** válasza:
92%
Milyen adatokat kértek el? Esetleg ismerőseid neveit telszámokat is?
aug. 2. 13:06
 8/8 anonim válasza:

Te mindenhová azt írod amúgy hogy cool story bro?

aug. 25. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!